Medicinale cannabis

Meer dan een medische westie

Prijs € 36,00

Niet beschikbaar

Patrick Dewals

Paperback | November 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat is medicinale cannabis? Bij welke medische indicaties helpt het en hoe? Weinig kwesties zijn zo controversieel als medicinale cannabis. Hoewel verschillende landen medicinale cannabis op een gereguleerde manier aan hun bevolking aanbieden, blijven terzelfder tijd andere artsen en politici de medische eigenschappen van cannabis ontkennen. Het lijkt wel of er twee verschillende waarheden naast elkaar bestaan. Het boek analyseert de maatschappelijke en politieke evoluties die hiertoe leidden.Het boek beschouwt het medicinaal cannabisgebruik eveneens uit medischethisch perspectief en kijkt naar welke plaats medicinale cannabis in de volksgezondheid kan innemen. Een elftal patiënten getuigen hoe medicinale cannabis, nadat de reguliere medicijnen tekortschoten, hun gezondheidstoestand verbeterde.Het boek wordt ingeleid door voorwoorden van arts en professor in de huisartsgeneeskunde (RUG) Dirk Avonts, tevens hoofdredacteur van Domus Medica en van arts, ethicus en professor (ULB en UBergen) Dominique Lossignol. Hij werkt als gespecialiseerd pijnarts en hoofd van het ethisch comité aan het Brussels Bordet kankerinstituut.Patrick Dewals is bachelor in de psychiatrische verpleegkunde, master in de politieke wetenschappen en master in de politieke filosofie. Hij verdiepte zich de afgelopen jaren in de verschillende luiken van de kwestie medicinale cannabis en schrijft er al enkele jaren bij DeWereldMorgen artikels over.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Patrick Dewals
Uitgever
Garant
ISBN
9789044136081
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
333

Beschrijving

Wat is medicinale cannabis? Bij welke medische indicaties helpt het en hoe? Weinig kwesties zijn zo controversieel als medicinale cannabis. Hoewel verschillende landen medicinale cannabis op een gereguleerde manier aan hun bevolking aanbieden, blijven terzelfder tijd andere artsen en politici de medische eigenschappen van cannabis ontkennen. Het lijkt wel of er twee verschillende waarheden naast elkaar bestaan. Het boek analyseert de maatschappelijke en politieke evoluties die hiertoe leidden.

Het boek beschouwt het medicinaal cannabisgebruik eveneens uit medischethisch perspectief en kijkt naar welke plaats medicinale cannabis in de volksgezondheid kan innemen. Een elftal patiënten getuigen hoe medicinale cannabis, nadat de reguliere medicijnen tekortschoten, hun gezondheidstoestand verbeterde.

Het boek wordt ingeleid door voorwoorden van arts en professor in de huisartsgeneeskunde (RUG) Dirk Avonts, tevens hoofdredacteur van Domus Medica en van arts, ethicus en professor (ULB en UBergen) Dominique Lossignol. Hij werkt als gespecialiseerd pijnarts en hoofd van het ethisch comité aan het Brussels Bordet kankerinstituut.

Patrick Dewals is bachelor in de psychiatrische verpleegkunde, master in de politieke wetenschappen en master in de politieke filosofie. Hij verdiepte zich de afgelopen jaren in de verschillende luiken van de kwestie medicinale cannabis en schrijft er al enkele jaren bij DeWereldMorgen artikels over.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Patrick Dewals
Uitgever
Garant
ISBN
9789044136081
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
333

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99