Mediapriester

mijn avonturen in de wereld van film, games en nieuwe media

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Roderick Vonhögen

Paperback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe wordt een katholiek priester vaste gast bij tv-shows, gesprekspartner van het Vaticaan, internetondernemer met tienduizenden fans over de hele wereld? In zijn zwarte pak met boord is Roderick Vonhögen (1968) een bekende figuur in de Nederlandse media. Op het web is hij al jaren actief als podcastpriester Father Roderick. In september komt zijn eerste boek Geekpriest, confessions of a new media pioneer uit in de USA. De Nederlandse versie verschijnt in november bij Adveniat onder de titel 'Mediapriester. Avonturen in de wereld van film, games en nieuwe media'. Het is een meeslepend relaas van een pionier die bruggen slaat tussen de Kerk en de populaire cultuur.In acht hoofdstukken belicht Roderick Vonhögen scenes uit zijn leven en zijn missie. Zo zien we hem als fan door de modder waden op de eerste StarWarsconventie in Denver, als spreker optreden op een mediaconferentie in het Vaticaan, voor het eerst via podcasting verslag doen vanaf het Sint-Pietersplein bij de pauskeuze in 2005, en steeds meer publiek bereiken via internetprogramma's over populaire series, games en lifestyle. Maar ook blikt hij terug op zijn kinderjaren waarin films, verhalen en gadgets een grote rol speelden, de ontdekking van zijn priesterroeping, zijn studie en zijn beginjaren als priester in een plattelandsparochie. En hij blikt vooruit naar de toekomst van Kerk en religieuze journalistiek in Nederland die voor een metamorfose staan.Drs. R.E. Vonhögen (1968) groeide op in Bleiswijk bij Zoetermeer, studeerde o.a. in Leuven, Utrecht en Rome en werd in 1996 priester gewijd voor het bisdom Utrecht. Hij is vaste presentator bij KRO-RKK tv en radio, CEO van zijn eigen mediaonderneming Starquest Production Network (SQPN.com) en parochiepriester in Amersfoort. Hij is regelmatig te gast bij DWDD, Knevel & Van den Brink en Pauw & Witteman.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Roderick Vonhögen
Uitgever
Adveniat Geloofseducatie B.V.
ISBN
9789491042911
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

Hoe wordt een katholiek priester vaste gast bij
tv-shows, gesprekspartner van het Vaticaan, internetondernemer met tienduizenden fans over de hele wereld?

In zijn zwarte pak met boord is Roderick Vonhögen (1968) een bekende figuur in de Nederlandse media. Op het web is hij al jaren actief als podcastpriester Father Roderick. In september komt zijn eerste boek Geekpriest, confessions of a new media pioneer uit in de USA. De Nederlandse versie verschijnt in november bij Adveniat onder de titel 'Mediapriester. Avonturen in de wereld van film, games en nieuwe media'. Het is een meeslepend relaas van een pionier die bruggen slaat tussen de Kerk en de populaire cultuur.

In acht hoofdstukken belicht Roderick Vonhögen scenes uit zijn leven en zijn missie. Zo zien we hem als fan door de modder waden op de eerste StarWarsconventie in Denver, als spreker optreden op een mediaconferentie in het Vaticaan, voor het eerst via podcasting verslag doen vanaf het Sint-Pietersplein bij de pauskeuze in 2005, en steeds meer publiek bereiken via internetprogramma's over populaire series, games en lifestyle.
Maar ook blikt hij terug op zijn kinderjaren waarin films, verhalen en gadgets een grote rol speelden, de ontdekking van zijn priesterroeping, zijn studie en zijn beginjaren als priester in een plattelandsparochie. En hij blikt vooruit naar de toekomst van Kerk en religieuze journalistiek in Nederland die voor een metamorfose staan.

Drs. R.E. Vonhögen (1968) groeide op in Bleiswijk bij Zoetermeer, studeerde o.a. in Leuven, Utrecht en Rome en werd in 1996 priester gewijd voor het bisdom Utrecht. Hij is vaste presentator bij KRO-RKK tv en radio, CEO van zijn eigen mediaonderneming Starquest Production Network (SQPN.com) en parochiepriester in Amersfoort. Hij is regelmatig te gast bij DWDD, Knevel & Van den Brink en Pauw & Witteman.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Roderick Vonhögen
Uitgever
Adveniat Geloofseducatie B.V.
ISBN
9789491042911
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99