Mediageweld en kinderen

Prijs € 24,90

Uitverkocht

P. Nikken

Paperback | Augustus 2007 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 2 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Welke invloed heeft mediageweld op de jeugd? Mediageweld en kinderen geeft een genuanceerd en concreet antwoord op die vraag. De confrontatie met mediageweld brengt risico’s voor kinderen en jongeren met zich mee, maar die risico’s zijn afhankelijk van het kind, de omstandigheden en het type mediageweld. Peter Nikken geeft een toegankelijk overzicht van het internationale onderzoek naar jeugd, geweld en media in de afgelopen tien jaar. De auteur behandelt het geweld op televisie en in films en gaat in op de mogelijke effecten van gewelddadige games en het geweld in het nieuws of op internet. Mediageweld en kinderen is het eerste boek dat de ontwikkelingsfasen van kinderen als mediaconsument beschrijft en de consequenties daarvan voor de invloed van mediageweld. Daarnaast gaat de auteur uitvoerig in op de rol die de media, het onderwijs en de ouders in de mediaopvoeding kunnen vervullen. Mediageweld en kinderen is interessant voor hbo- en wo-studenten communicatie, psychologie, pedagogiek, journalistiek en rechten. Daarnaast zullen professionele opvoeders in het onderwijs en de jeugdsector in dit boek waardevolle informatie vinden over de risico’s van mediageweld. Voor mediacoaches is dit boek een must. Peter Nikken is deskundige op het gebied van jeugd en media en werkzaam bij het Nederlands Jeugdinstituut. Zijn wetenschappelijke interesse gaat uit naar de Kijkwijzer en de rol van mediaopvoeding bij het omgaan met internet, games en televisie.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P. Nikken
Uitgever
SWP
ISBN
9789066658868
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
233

Beschrijving

Welke invloed heeft mediageweld op de jeugd? Mediageweld en kinderen geeft een genuanceerd en concreet antwoord op die vraag. De confrontatie met mediageweld brengt risico’s voor kinderen en jongeren met zich mee, maar die risico’s zijn afhankelijk van het kind, de omstandigheden en het type mediageweld. Peter Nikken geeft een toegankelijk overzicht van het internationale onderzoek naar jeugd, geweld en media in de afgelopen tien jaar. De auteur behandelt het geweld op televisie en in films en gaat in op de mogelijke effecten van gewelddadige games en het geweld in het nieuws of op internet. Mediageweld en kinderen is het eerste boek dat de ontwikkelingsfasen van kinderen als mediaconsument beschrijft en de consequenties daarvan voor de invloed van mediageweld. Daarnaast gaat de auteur uitvoerig in op de rol die de media, het onderwijs en de ouders in de mediaopvoeding kunnen vervullen.
Mediageweld en kinderen is interessant voor hbo- en wo-studenten communicatie, psychologie, pedagogiek, journalistiek en rechten. Daarnaast zullen professionele opvoeders in het onderwijs en de jeugdsector in dit boek waardevolle informatie vinden over de risico’s van mediageweld. Voor mediacoaches is dit boek een must.

Peter Nikken is deskundige op het gebied van jeugd en media en werkzaam bij het Nederlands Jeugdinstituut. Zijn wetenschappelijke interesse gaat uit naar de Kijkwijzer en de rol van mediaopvoeding bij het omgaan met internet, games en televisie.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P. Nikken
Uitgever
SWP
ISBN
9789066658868
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
233

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99