Media- en entertainmentrecht

Prijs € 28,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Gerben Kor, Wouter Koster

Paperback | Mei 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de media- en entertainmentbranche speelt het recht een grote rol. Zaken als auteursrecht, contractenrecht en aansprakelijkheid zijn van belang vanaf de eerste (semi)professionele stappen die gezet worden op het terrein van media en entertainment. In dit boek, het eerste in zijn soort in Nederland, geven de auteurs een overzicht van de vele juridische kwesties die in deze vakgebieden spelen.In Media- en entertainmentrecht worden alle belangrijke aspecten van het media- en entertainmentrecht behandeld. De eerste hoofdstukken behandelen het auteursrecht en het contractenrecht. Daarna volgt een uitleg over de wettelijke kaders waarbinnen de media opereren. In de overige hoofdstukken worden specifieke gebieden van media en entertainment behandeld: muziek, televisie, film, podiumkunsten en digitale media.In het hele boek staat de praktijk centraal. Aan de hand van veelvoorkomende situaties laten de auteurs bijvoorbeeld zien hoe contracten worden opgesteld. Op de ondersteunende website zijn relevante wetsartikelen en actuele cases te vinden.Dit boek is bedoeld voor mensen zonder juridische voorkennis die zich de basis van dit rechtsgebied eigen willen maken. Het boek richt zich primair op studenten media- en entertainmentmanagement, maar ook voor artiesten en professionals in dit veld kan het een nuttige bron van informatie zijn.Gerben Kor en Wouter Koster zijn juridisch adviseurs op het gebied van media en entertainment. Daarnaast hebben ze ervaring met doceren aan de universiteit en het hbo.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gerben Kor, Wouter Koster
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046902028
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191

Beschrijving

In de media- en entertainmentbranche speelt het recht een grote rol. Zaken als auteursrecht, contractenrecht en aansprakelijkheid zijn van belang vanaf de eerste (semi)professionele stappen die gezet worden op het terrein van media en entertainment. In dit boek, het eerste in zijn soort in Nederland, geven de auteurs een overzicht van de vele juridische kwesties die in deze vakgebieden spelen.

In Media- en entertainmentrecht worden alle belangrijke aspecten van het media- en entertainmentrecht behandeld. De eerste hoofdstukken behandelen het auteursrecht en het contractenrecht. Daarna volgt een uitleg over de wettelijke kaders waarbinnen de media opereren. In de overige hoofdstukken worden specifieke gebieden van media en entertainment behandeld: muziek, televisie, film, podiumkunsten en digitale media.
In het hele boek staat de praktijk centraal. Aan de hand van veelvoorkomende situaties laten de auteurs bijvoorbeeld zien hoe contracten worden opgesteld. Op de ondersteunende website zijn relevante wetsartikelen en actuele cases te vinden.

Dit boek is bedoeld voor mensen zonder juridische voorkennis die zich de basis van dit rechtsgebied eigen willen maken. Het boek richt zich primair op studenten media- en entertainmentmanagement, maar ook voor artiesten en professionals in dit veld kan het een nuttige bron van informatie zijn.

Gerben Kor en Wouter Koster zijn juridisch adviseurs op het gebied van media en entertainment. Daarnaast hebben ze ervaring met doceren aan de universiteit en het hbo.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gerben Kor, Wouter Koster
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046902028
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99