McManager

praktische psychologie voor de werkorganisatie

Prijs € 22,50

Uitverkocht

H.P. King

Paperback | April 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat is het verschil tussen een werkorganisatie en een apenrots? Hoe maak je van medewerkers zelfstandige professionals zonder dat ze onbestuurbaar worden? Waar blijft goed volgerschap als iedereen leiderschap moet ontwikkelen? In McManager geeft Hans Peter King heldere analyses van wat ons beweegt en blokkeert in de werkorganisatie en hoe we onszelf en onze samenwerking kunnen verbeteren. Dilemma’s en paradoxen, primitieve en neurotische motieven spelen in organisaties vaak een belangrijke rol. Ze zetten onze rationele intenties voortdurend in hun hemd. De hiërarchie biedt houvast, maar is tegelijk beladen met taboes. De auteur doorbreekt het taboe op machtsongelijkheid en probeert de traditionele hiërarchie een stap verder te ontwikkelen in de richting van intrinsieke gelijkwaardigheid van macht en kennis. Uitgangspunt is de organisatie als gelaagde sandwich of ‘hamburger’, waarbij het draait om de managementlaag tussen leiding en werkvloer. Deze drie lagen vormen de achtergrond van dit praktisch psychologische handboek voor managers, leidinggevenden, trainers, adviseurs en opleiders. Het is een onmisbare gids naar succes in de boeiende en dramatische arena van de werkomgeving. Hans Peter King (1953) is psychotherapeut, managementcoach en trainer. Vanuit zijn bureau King, Training & Development geeft hij teambegeleiding, organisatieadvies, training en opleiding voor managers en professionals.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H.P. King
Uitgever
Eburon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789059723153
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
307

Beschrijving

Wat is het verschil tussen een werkorganisatie en een apenrots? Hoe maak je van medewerkers zelfstandige professionals zonder dat ze onbestuurbaar worden? Waar blijft goed volgerschap als iedereen leiderschap moet ontwikkelen? In McManager geeft Hans Peter King heldere analyses van wat ons beweegt en blokkeert in de werkorganisatie en hoe we onszelf en onze samenwerking kunnen verbeteren.
Dilemma’s en paradoxen, primitieve en neurotische motieven spelen in organisaties vaak een belangrijke rol. Ze zetten onze rationele intenties voortdurend in hun hemd. De hiërarchie biedt houvast, maar is tegelijk beladen met taboes. De auteur doorbreekt het taboe op machtsongelijkheid en probeert de traditionele hiërarchie een stap verder te ontwikkelen in de richting van intrinsieke gelijkwaardigheid van macht en kennis.

Uitgangspunt is de organisatie als gelaagde sandwich of ‘hamburger’, waarbij het draait om de managementlaag tussen leiding en werkvloer. Deze drie lagen vormen de achtergrond van dit praktisch psychologische handboek voor managers, leidinggevenden, trainers, adviseurs en opleiders. Het is een onmisbare gids naar succes in de boeiende en dramatische arena van de werkomgeving.

Hans Peter King (1953) is psychotherapeut, managementcoach en trainer. Vanuit zijn bureau King, Training & Development geeft hij teambegeleiding, organisatieadvies, training en opleiding voor managers en professionals.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H.P. King
Uitgever
Eburon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789059723153
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
307

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99