Mauritshuis

het gebouw

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Quentin Buvelot, Koen Ottenheym, Johan de Haan, Margriet van Eikema Hommes

Hardback | Juli 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een boek over de bouw- en gebruiksgeschiedenis van het Mauritshuis bestaat op dit moment nog niet. Deze rijk geïllustreerde uitgave biedt een compleet overzicht van de geschiedenis van het gebouw tot en met de onlangs voltooide renovatie en uitbreiding ervan.Het werk is chronologisch opgezet en opent met een hoofdstuk over de directe omgeving van het Mauritshuis vóór 1633. De bouw van het Mauritshuis vond plaats in de periode dat de Hofvijver en de bebouwing eromheen zijn tegenwoordige vorm kreeg. Daarna word de samenwerking tussen Johan Maurits, Jacob van Campen en Constantijn Huygens, buurman en mede-inspirator, behandeld. Hoofdstuk drie richt de blik naar binnen en beschrijft het originele interieur en de inrichting.Na roerige jaren open het Mauritshuis in 1822 haar deuren als museum, op woensdagen en zaterdagen van 10 tot één uur.In het zevende, en laatste, hoofdstuk staat de recente historie centraal. Het bevat een beschrijving van alle aspecten van de renovatie, de nieuwe ondergrondse foyer en de nieuwe vleugel in het pand van Sociëteit De Witte.Naast bekende afbeeldingen, zoals de fraaie tekeningen die Pieter Post in 1652 maakte, werd ook niet eerder gepubliceerd historisch beeldmateriaal benut.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Quentin Buvelot, Koen Ottenheym, Johan de Haan, Margriet van Eikema Hommes
Uitgever
Waanders Uitgevers
ISBN
9789462620025
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Beschrijving

Een boek over de bouw- en gebruiksgeschiedenis van het Mauritshuis bestaat op dit moment nog niet. Deze rijk geïllustreerde uitgave biedt een compleet overzicht van de geschiedenis van het gebouw tot en met de onlangs voltooide renovatie en uitbreiding ervan.
Het werk is chronologisch opgezet en opent met een hoofdstuk over de directe omgeving van het Mauritshuis vóór 1633. De bouw van het Mauritshuis vond plaats in de periode dat de Hofvijver en de bebouwing eromheen zijn tegenwoordige vorm kreeg. Daarna word de samenwerking tussen Johan Maurits, Jacob van Campen en Constantijn Huygens, buurman en mede-inspirator, behandeld. Hoofdstuk drie richt de blik naar binnen en beschrijft het originele interieur en de inrichting.
Na roerige jaren open het Mauritshuis in 1822 haar deuren als museum, op woensdagen en zaterdagen van 10 tot één uur.

In het zevende, en laatste, hoofdstuk staat de recente historie centraal. Het bevat een beschrijving van alle aspecten van de renovatie, de nieuwe ondergrondse foyer en de nieuwe vleugel in het pand van Sociëteit De Witte.
Naast bekende afbeeldingen, zoals de fraaie tekeningen die Pieter Post in 1652 maakte, werd ook niet eerder gepubliceerd historisch beeldmateriaal benut.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Quentin Buvelot, Koen Ottenheym, Johan de Haan, Margriet van Eikema Hommes
Uitgever
Waanders Uitgevers
ISBN
9789462620025
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99