Materiology

materialen en technologieen: de gids voor creatieven

Prijs € 49,90

Uitverkocht

Daniel Kula, Elodie Ternaux, Quentin Hirsinger

Paperback | November 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Materiology is een boek bedoeld voor alle creatieve mensen - architecten, ontwerpers en kunstenaars - die te maken hebben met materialen en technologieën, een doelgroep die uiteenloopt van studenten tot ervaren professionals. Materiology bevat een weelde aan informatie over materialen en technologieën, is in een stijl geschreven die makkelijk te begrijpen is en daarom breed toegankelijk. Het boek bevat alles wat je altijd al had willen weten over materialen, maar nooit kon vinden in een enkele publicatie. Materiology's uitgebreide verkenningstocht over materialen is verdeeld in vier gedeelten: Materialenfamilies: de belangrijkste categorieën van materialen zoals hout, kunststof, glas, metaal en zelfs licht. Een catalogus: 127 indexkaarten waarmee je snel de belangrijkste kenmerken opzoekt van karton en multiplex tot koper en polystyreen. Processen: belangrijke technieken voor het verwerken of bewerken van materialen (zoals blaasgieten, extruderen en injecteren) uitgelegd met informatieve tekeningen. Think different: overwegingen waarbij je vragen over materialen en technologieën in een bredere context kunt plaatsen. Met een herziene inhoud en 36 toegevoegde pagina's biedt deze derde druk van Materiology onder andere 17 nieuwe indexkaarten en informatie over duurzaamheid in de vorm van recycling, biomimetica en materiaalkeuze.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Daniel Kula, Elodie Ternaux, Quentin Hirsinger
Uitgever
Frame Publishers BV
ISBN
9789077174975
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
380

Beschrijving

Materiology is een boek bedoeld voor alle creatieve mensen - architecten, ontwerpers en kunstenaars - die te maken hebben met materialen en technologieën, een doelgroep die uiteenloopt van studenten tot ervaren professionals. Materiology bevat een weelde aan informatie over materialen en technologieën, is in een stijl geschreven die makkelijk te begrijpen is en daarom breed toegankelijk. Het boek bevat alles wat je altijd al had willen weten over materialen, maar nooit kon vinden in een enkele publicatie.
Materiology's uitgebreide verkenningstocht over materialen is verdeeld in vier gedeelten:
Materialenfamilies: de belangrijkste categorieën van materialen zoals hout, kunststof, glas, metaal en zelfs licht.
Een catalogus: 127 indexkaarten waarmee je snel de belangrijkste kenmerken opzoekt van karton en multiplex tot koper en polystyreen.
Processen: belangrijke technieken voor het verwerken of bewerken van materialen (zoals blaasgieten, extruderen en injecteren) uitgelegd met informatieve tekeningen.
Think different: overwegingen waarbij je vragen over materialen en technologieën in een bredere context kunt plaatsen.
Met een herziene inhoud en 36 toegevoegde pagina's biedt deze derde druk van Materiology onder andere 17 nieuwe indexkaarten en informatie over duurzaamheid in de vorm van recycling, biomimetica en materiaalkeuze.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Daniel Kula, Elodie Ternaux, Quentin Hirsinger
Uitgever
Frame Publishers BV
ISBN
9789077174975
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
380

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99