Material Matters

hoe wij onze relatie met de aarde kunnen veranderen

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Thomas Rau, Sabine Oberhuber

Paperback | December 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het alternatief voor onze roofbouwmaatschappijVanuit de ruimte wordt het direct duidelijk: onze wereld is een gesloten systeem, met een eindige voorraad grondstoffen. Kenmerk van een gesloten systeem is dat alles even belangrijk is: het systeem vormt een eenheid - balans is cruciaal. Door een groeiende bevolking en veranderende behoeftes staat die balans op aarde steeds meer onder druk.De huidige economie verzorgt de relatie tussen mens en geld, niet die tussen mens en aarde. Dit boek laat zien dat er alternatieven zijn, maar vragen wel om een nieuwe manier van omgaan met grondstoffen, onszelf en de aarde. Bovenal zullen we moeten leren om op een geheel andere manier waarde toe te kennen aan de verschillende onderdelen van ons systeem.Thomas Rau en Sabine Oberhuber pleiten voor de architectuur van een nieuw economisch model, en nemen de lezer stapsgewijs mee in de transities die daarvoor nodig zijn. Met humor en enthousiasme nemen ze ons huidige systeem onder de loep, terwijl ze tegelijkertijd een visie ontwikkelen voor een 'oogstmaatschappij' aan de hand van talrijke voorbeelden. Oplossingen worden gevonden in de meest onverwachte hoeken.'Wat er niet is, dat is er niet. Wat we kwijtraken, is voor altijd verloren. In een gesloten systeem komt nooit meer iets terug.'- Thomas Rau in VPRO Tegenlicht

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Thomas Rau, Sabine Oberhuber
Uitgever
Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
ISBN
9789461562258
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

Het alternatief voor onze roofbouwmaatschappij

Vanuit de ruimte wordt het direct duidelijk: onze wereld is een gesloten systeem, met een eindige voorraad grondstoffen.

Kenmerk van een gesloten systeem is dat alles even belangrijk is: het systeem vormt een eenheid - balans is cruciaal. Door een groeiende bevolking en veranderende behoeftes staat die balans op aarde steeds meer onder druk.

De huidige economie verzorgt de relatie tussen mens en geld, niet die tussen mens en aarde. Dit boek laat zien dat er alternatieven zijn, maar vragen wel om een nieuwe manier van omgaan met grondstoffen, onszelf en de aarde. Bovenal zullen we moeten leren om op een geheel andere manier waarde toe te kennen aan de verschillende onderdelen van ons systeem.

Thomas Rau en Sabine Oberhuber pleiten voor de architectuur van een nieuw economisch model, en nemen de lezer stapsgewijs mee in de transities die daarvoor nodig zijn. Met humor en enthousiasme nemen ze ons huidige systeem onder de loep, terwijl ze tegelijkertijd een visie ontwikkelen voor een 'oogstmaatschappij' aan de hand van talrijke voorbeelden. Oplossingen worden gevonden in de meest onverwachte hoeken.


'Wat er niet is, dat is er niet. Wat we kwijtraken, is voor altijd verloren. In een gesloten systeem komt nooit meer iets terug.'
- Thomas Rau in VPRO Tegenlicht

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Thomas Rau, Sabine Oberhuber
Uitgever
Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
ISBN
9789461562258
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99