Marx, zó gelezen

Prijs € 16,90

Uitverkocht

J. Schaaf

Paperback | Januari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Marx, zó gelezen is een bundel korte stukken over Karl Marx, Friedrich Engels en het marxisme. Dit boek geeft niet zozeer een systematische inleiding in de meest bekende thema's van Marx' historisch materialisme, maar wil nadenken over diverse onderwerpen aan de hand van het lezen van Marx' oorspronkelijk werk.Marx, zó gelezen bevat uiteenlopende sociale en politiek-filosofische artikelen. Sommige betreffen reflecties over actuele sociaal-economische en politieke onderwerpen. Andere thema's zijn historisch en laten zien hoe Marx de gebeurtenissen van zijn tijd analyseert.Daarnaast komen zaken aan de orde die men in weinig boeken over Marx en Engels zal vinden. Marx schreef over de doodstraf en Engels over de export van Duitse alcohol van slechte kwaliteit. Zelfs het vraagstuk van ontbossing kan men in het werk van Marx en Engels aantreffen. Deze onderwerpen staan bij hen in een breder sociaal-filosofisch kader en laten kernpunten van hun denken zien.Een rode draad in Marx, zó gelezen is de dialectische filosofie. De lezer zal aan de hand van de actuele en historische onderwerpen meer vertrouwd raken met deze denkwijze en methode. De hoofdstukken zijn apart van elkaar leesbaar. Ze kunnen helpen een idee te krijgen over welke onderwerpen Marx, Engels en andere marxisten nadachten, zonder te pretenderen dat hier een compleet overzicht wordt gegeven.Marx wordt hier zó gelezen. De geschriften van de grondleggers van het marxisme bevatten een veelzijdige historische en dialectische filosofie. De bedoeling is dat nadat Marx zó gepresenteerd is, de lezer zelf Marx gaat lezen. Dan kan deze filosofie een belangrijke bijdrage leveren aan het actuele sociale en politieke debat.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Schaaf
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789055736454
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
141

Beschrijving

Marx, zó gelezen is een bundel korte stukken over Karl Marx, Friedrich Engels en het marxisme. Dit boek geeft niet zozeer een systematische inleiding in de meest bekende thema's van Marx' historisch materialisme, maar wil nadenken over diverse onderwerpen aan de hand van het lezen van Marx' oorspronkelijk werk.
Marx, zó gelezen bevat uiteenlopende sociale en politiek-filosofische artikelen. Sommige betreffen reflecties over actuele sociaal-economische en politieke onderwerpen. Andere thema's zijn historisch en laten zien hoe Marx de gebeurtenissen van zijn tijd analyseert.
Daarnaast komen zaken aan de orde die men in weinig boeken over Marx en Engels zal vinden. Marx schreef over de doodstraf en Engels over de export van Duitse alcohol van slechte kwaliteit. Zelfs het vraagstuk van ontbossing kan men in het werk van Marx en Engels aantreffen. Deze onderwerpen staan bij hen in een breder sociaal-filosofisch kader en laten kernpunten van hun denken zien.
Een rode draad in Marx, zó gelezen is de dialectische filosofie. De lezer zal aan de hand van de actuele en historische onderwerpen meer vertrouwd raken met deze denkwijze en methode. De hoofdstukken zijn apart van elkaar leesbaar. Ze kunnen helpen een idee te krijgen over welke onderwerpen Marx, Engels en andere marxisten nadachten, zonder te pretenderen dat hier een compleet overzicht wordt gegeven.
Marx wordt hier zó gelezen. De geschriften van de grondleggers van het marxisme bevatten een veelzijdige historische en dialectische filosofie. De bedoeling is dat nadat Marx zó gepresenteerd is, de lezer zelf Marx gaat lezen. Dan kan deze filosofie een belangrijke bijdrage leveren aan het actuele sociale en politieke debat.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Schaaf
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789055736454
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
141

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99