Mars en Venus - katern Parnassus (set van tekst- en opdrachtenboek)

Caesar, Eros (Lucretius, Catullus, Petronius en Horatius)

Prijs € 12,50

Niet beschikbaar

Charles Hupperts, Elly Jans

Paperback | December 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mars en Venus - katern Parnassus*Mars en Venus bestaat uit twee hoofdstukken van Parnassus, het Latijnse leesboek van Eisma voor de bovenbouw. *De hoofdstukken betreffen teksten uit De Bello Gallico van Caesar en het thema Eros met de Venushymne uit Lucretius, gedichten van Catullus en Horatius en ondeugende verhalen uit het Satyricon van Petronius. *Het katern bevat 28 pagina's Latijn, min of meer de hoeveelheid die in het kader van het SE gelezen moet worden.*Het boek (Tekst- en Opdrachtenboek) biedt de Latijnse literatuur en cultuur geïntegreerd aan, dat wil zeggen dat aan de hand van de teksten onderdelen van de Romeinse cultuur aan bod komen, zoals de politieke geschiedenis van de tweede helft van de 1ste eeuw v.Chr., de positie van de vrouw en aspecten van de seksualiteit in de Romeinse samenleving en liefdesverhalen op Romeinse muurschilderingen. Ook wordt aandacht besteed aan de receptie van de klassieke Oudheid, zoals de Bataafse opstand in de Nederlandse kunst.*Naast de traditionele aanpak van annotatie van de Latijnse teksten worden er ook teksten tweetalig aangeboden: naast de Latijnse tekst staat een werkvertaling. Aan de hand van zowel inhoudelijke als grammaticale vragen worden de leerlingen door de Latijnse tekst geleid. *De alfabetische lijst van basiswoorden die niet in de annotaties voorkomen en de grammaticale onthoudblokken die bekend zijn uit de examenboeken, zijn niet in het katern opgenomen, maar kunnen digitaal worden opgevraagd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Charles Hupperts, Elly Jans
Uitgever
Eisma Edumedia bv
ISBN
9789087719951
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Mars en Venus - katern Parnassus

*Mars en Venus bestaat uit twee hoofdstukken van Parnassus, het Latijnse leesboek van Eisma voor de bovenbouw.
*De hoofdstukken betreffen teksten uit De Bello Gallico van Caesar en het thema Eros met de Venushymne uit Lucretius, gedichten van Catullus en Horatius en ondeugende verhalen uit het Satyricon van Petronius.
*Het katern bevat 28 pagina's Latijn, min of meer de hoeveelheid die in het kader van het SE gelezen moet worden.
*Het boek (Tekst- en Opdrachtenboek) biedt de Latijnse literatuur en cultuur geïntegreerd aan, dat wil zeggen dat aan de hand van de teksten onderdelen van de Romeinse cultuur aan bod komen, zoals de politieke geschiedenis van de tweede helft van de 1ste eeuw v.Chr., de positie van de vrouw en aspecten van de seksualiteit in de Romeinse samenleving en liefdesverhalen op Romeinse muurschilderingen. Ook wordt aandacht besteed aan de receptie van de klassieke Oudheid, zoals de Bataafse opstand in de Nederlandse kunst.
*Naast de traditionele aanpak van annotatie van de Latijnse teksten worden er ook teksten tweetalig aangeboden: naast de Latijnse tekst staat een werkvertaling. Aan de hand van zowel inhoudelijke als grammaticale vragen worden de leerlingen door de Latijnse tekst geleid.
*De alfabetische lijst van basiswoorden die niet in de annotaties voorkomen en de grammaticale onthoudblokken die bekend zijn uit de examenboeken, zijn niet in het katern opgenomen, maar kunnen digitaal worden opgevraagd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Charles Hupperts, Elly Jans
Uitgever
Eisma Edumedia bv
ISBN
9789087719951
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99