Marrakech

8 stadskaarten, 60 bezienswaardigheden, 150 adressen

Prijs € 9,99

Uitverkocht

Paperback | Januari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een bezoek aan Marrakech is een oriëntaalse droom die werkelijkheid wordt. Op het Jemaa el-Fna-plein is de mix van culturen al meteen merkbaar: verhalenvertellers, slangenbezweerders, acrobaten, traditionele genezers en Berbermuziek. Vlakbij staan paleizen, moskeeën, badhuizen en stadswoningen met idyllische binnenplaatsen. Ze herinneren aan de tijd dat de invloed van de Marokkaanse koningen reikte van Spanje tot Timboektoe.Marrakech biedt echter meer dan de sprookjessfeer van Duizenden-een-nacht. Je vindt er de meest luxueuze hotels en een bruisend uitgaansleven. Voor bezoekers die graag winkelen is Marrakech een walhalla. In de doolhof van de traditionele bazaars liggen prachtige handgemaakte artikelen voor betaalbare prijzen. Exclusieve Franse winkels zijn te vinden in de moderne nieuwe stad. De Marokkaanse keuken is onweerstaanbaar: geurige flensjes, tajines, couscous en muntthee met amandelhoorntjes. In Marrakech zelf geniet je van de natuur in paradijselijke stadstuinen. Daarbuiten zijn de watervallen van Ouzoud of de bergstroompjes van de Ourika-vallei een dagtrip waard. Mariëtte van Beek is gespecialiseerd in de talen en culturen van Marokko. Ze is arabist, reisjournalist, spreker en internetondernemer.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Dominicus
ISBN
9789025758400
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Een bezoek aan Marrakech is een oriëntaalse droom die werkelijkheid wordt. Op het Jemaa el-Fna-plein is de mix van culturen al meteen merkbaar: verhalenvertellers, slangenbezweerders, acrobaten, traditionele genezers en Berbermuziek. Vlakbij staan paleizen, moskeeën, badhuizen en stadswoningen met idyllische binnenplaatsen. Ze herinneren aan de tijd dat de invloed van de Marokkaanse koningen reikte van Spanje tot Timboektoe.
Marrakech biedt echter meer dan de sprookjessfeer van Duizenden-een-nacht. Je vindt er de meest luxueuze hotels en een bruisend uitgaansleven. Voor bezoekers die graag winkelen is Marrakech een walhalla. In de doolhof van de traditionele bazaars liggen prachtige handgemaakte artikelen voor betaalbare prijzen. Exclusieve Franse winkels zijn te vinden in de moderne nieuwe stad. De Marokkaanse keuken is onweerstaanbaar: geurige flensjes, tajines, couscous en muntthee met amandelhoorntjes. In Marrakech zelf geniet je van de natuur in paradijselijke stadstuinen. Daarbuiten zijn de watervallen van Ouzoud of de bergstroompjes van de Ourika-vallei een dagtrip waard.

Mariëtte van Beek is gespecialiseerd in de talen en culturen van Marokko. Ze is arabist, reisjournalist, spreker en internetondernemer.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Dominicus
ISBN
9789025758400
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99