Marokkaan in Europa, crimineel in Nederland

een vergelijkende studie

Prijs € 32,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Frank Bovenkerk

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Nederland is de criminaliteit onder Marokkanen bijzonder hoog, maar in landen om ons heen wordt zo'n probleem niet waargenomen. Hoe is dat mogelijk? Lijkt het alleen maar zo, of is er bij ons minderhedenbeleid iets helemaal fout gegaan?De geschiedenis van de immigratie in Duitsland, België en ook Frankrijk lijkt vrijwel hetzelfde te zijn verlopen. Gastarbeiders kwamen vanuit het noorden van Marokko, waarna er gezinshereniging plaatsvond en een tweede en derde generatie van kinderen opgroeit in ongunstige sociale en economische omstandigheden. Voor een verklaring van het criminaliteitsprobleem wordt in Nederland gezocht in hun afkomst en cultuur. Maar houdt deze stand bij internationale vergelijking?Frank Bovenkerk deed uitvoerig onderzoek in de genoemde Europese landen, maar kon daar geen 'Marokkanenprobleem' vinden. In Frankrijk bestaat een enorm misdaadprobleem in de banlieues, maar dit wordt daar beschouwd als kenmerk van de buurt. In België kiezen de gevestigde politiek en de wetenschap ervoor het bestaan van zo'n vraagstuk te ontkennen.In Duitsland is werkelijk geen spoor van Marokkaanse criminaliteit waar te nemen. Onderzoek toont aan dat de Marokkaanse jongeren zich overal aan de nationale cultuur hebben aangepast, maar in Nederland gebeurde het ongecontroleerd en zonder dat er grenzen zijn gesteld aan hun gedrag.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frank Bovenkerk
Uitgever
Boom criminologie
ISBN
9789462364806
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In Nederland is de criminaliteit onder Marokkanen bijzonder hoog, maar in landen om ons heen wordt zo'n probleem niet waargenomen. Hoe is dat mogelijk? Lijkt het alleen maar zo, of is er bij ons minderhedenbeleid iets helemaal fout gegaan?

De geschiedenis van de immigratie in Duitsland, België en ook Frankrijk lijkt vrijwel hetzelfde te zijn verlopen. Gastarbeiders kwamen vanuit het noorden van Marokko, waarna er gezinshereniging plaatsvond en een tweede en derde generatie van kinderen opgroeit in ongunstige sociale en economische omstandigheden. Voor een verklaring van het criminaliteitsprobleem wordt in Nederland gezocht in hun afkomst en cultuur. Maar houdt deze stand bij internationale vergelijking?

Frank Bovenkerk deed uitvoerig onderzoek in de genoemde Europese landen, maar kon daar geen 'Marokkanenprobleem' vinden. In Frankrijk bestaat een enorm misdaadprobleem in de banlieues, maar dit wordt daar beschouwd als kenmerk van de buurt. In België kiezen de gevestigde politiek en de wetenschap ervoor het bestaan van zo'n vraagstuk te ontkennen.
In Duitsland is werkelijk geen spoor van Marokkaanse criminaliteit waar te nemen. Onderzoek toont aan dat de Marokkaanse jongeren zich overal aan de nationale cultuur hebben aangepast, maar in Nederland gebeurde het ongecontroleerd en zonder dat er grenzen zijn gesteld aan hun gedrag.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frank Bovenkerk
Uitgever
Boom criminologie
ISBN
9789462364806
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99