Marktonderzoek 4e editie

methoden en toepassingen

Prijs € 63,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Patrick de Pelsmacker, Patrick van Kenhove

Paperback | Februari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het boek Marktonderzoek behandelt de methodologie van onderzoek en is bedoeld voor studenten in het hoger onderwijs. Daarnaast is dit boek zeer geschikt als leidraad voor marktonderzoekers en marketingverantwoordelijken bij het uitvoeren en leiden van onderzoek.In Marktonderzoek wordt de methodologie van het onderzoek (gegevensverzameling en -analyse) op heldere wijze uitgelegd. Er wordt ruim aandacht besteed aan de toepassing van de technieken op specifieke marketingproblemen, zoals onderzoek bij nieuwe producten, klantensatisfactie en segmentatie. Elke techniek wordt uitgelegd aan de hand van voorbeelden uit de marketing- en marktonderzoekspraktijk.In de vierde editie is de inhoud van onder meer de hoofdstukken over kwalitatief onderzoek, gegevensverzameling, clusteranalyse, marktsegmentatie, databankonderzoek en tevredenheidsmeting grondig bewerkt. Nieuwe trends, methodes en inzichten zijn in de hoofdstukken geïntegreerd. In verschillende hoofdstukken is meer aandacht gegeven aan technieken en toepassingen van online onderzoek. Tot slot werd het boek van vele extra praktijkvoorbeelden voorzien.Op www.pearsonxtra.nl is voor studenten en docenten aanvullend studie- en lesmateriaal beschikbaar, zoals een eText, meerkeuzevragen, open vragen en statistische oefeningen en een docentenhandleiding. Op het docentengedeelte van de website staan ook voorbeelden van zowel goede als slechte vragenlijsten, die de docent kan gebruiken om studenten te helpen met het ontwikkelen van vragenlijsten.Patrick De Pelsmacker is gewoon hoogleraar Marketing aan de Universiteit Antwerpen en buitengewoon hoogleraar Marketing aan de Universiteit Gent. Patrick Van Kenhove is gewoon hoogleraar Marketing en Marktonderzoek aan de Universiteit Gent.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Patrick de Pelsmacker, Patrick van Kenhove
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043030441
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het boek Marktonderzoek behandelt de methodologie van onderzoek en is bedoeld voor studenten in het hoger onderwijs. Daarnaast is dit boek zeer geschikt als leidraad voor marktonderzoekers en marketingverantwoordelijken bij het uitvoeren en leiden van onderzoek.

In Marktonderzoek wordt de methodologie van het onderzoek (gegevensverzameling en -analyse) op heldere wijze uitgelegd. Er wordt ruim aandacht besteed aan de toepassing van de technieken op specifieke marketingproblemen, zoals onderzoek bij nieuwe producten, klantensatisfactie en segmentatie. Elke techniek wordt uitgelegd aan de hand van voorbeelden uit de marketing- en marktonderzoekspraktijk.

In de vierde editie is de inhoud van onder meer de hoofdstukken over kwalitatief onderzoek, gegevensverzameling, clusteranalyse, marktsegmentatie, databankonderzoek en tevredenheidsmeting grondig bewerkt. Nieuwe trends, methodes en inzichten zijn in de hoofdstukken geïntegreerd. In verschillende hoofdstukken is meer aandacht gegeven aan technieken en toepassingen van online onderzoek. Tot slot werd het boek van vele extra praktijkvoorbeelden voorzien.

Op www.pearsonxtra.nl is voor studenten en docenten aanvullend studie- en lesmateriaal beschikbaar, zoals een eText, meerkeuzevragen, open vragen en statistische oefeningen en een docentenhandleiding. Op het docentengedeelte van de website staan ook voorbeelden van zowel goede als slechte vragenlijsten, die de docent kan gebruiken om studenten te helpen met het ontwikkelen van vragenlijsten.

Patrick De Pelsmacker is gewoon hoogleraar Marketing aan de Universiteit Antwerpen en buitengewoon hoogleraar Marketing aan de Universiteit Gent.

Patrick Van Kenhove is gewoon hoogleraar Marketing en Marktonderzoek aan de Universiteit Gent.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Patrick de Pelsmacker, Patrick van Kenhove
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043030441
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99