Marketing voor non-profitorganisaties

oog voor de doelgroep

Prijs € 45,95

Uitverkocht

Janny de Boer, Loornbos Doornbos

Paperback | Juni 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Marketing voor non-profitorganisaties behandelt de volledige marketingcyclus van analyse tot en met operationeel plan. De theorie en de modellen worden vanuit het perspectief van de non-profitsector uitgelegd en toegepast. Dit boek is rijkelijk voorzien van actuele voorbeelden.Non-profitorganisaties moeten voortdurend inspelen op veranderende wensen, problemen en verlangens van hun doelgroep en stakeholders. Zij moeten vaak samenwerken met collega’s en toch onderscheidend zijn ten opzichte van die collega’s. Zij houden rekening met de wensen en eisen van financiers en oriënteren zich blijvend op nieuwe en andere geldstromen. In deze dynamische omgeving wordt marketing steeds belangrijker. Niet zozeer als methode voor de dienstenontwikkeling of een incidentele analyse, maar als leidend principe voor de hele organisatie. Marketing voor non-profitorganisaties bestaat uit drie delen. Het eerste deel beschrijft marketing als methode om na te denken over strategieontwikkeling. In het tweede deel wordt stap voor stap uitgelegd hoe je van analyse via probleemstelling tot een operationeel plan komt. Het derde deel ‘de plaats van denkwerk’ bevat de informatie die nodig is om een SWOT – analyse uit te voeren en marktonderzoek te doen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Janny de Boer, Loornbos Doornbos
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031352456
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
306

Beschrijving

Marketing voor non-profitorganisaties behandelt de volledige marketingcyclus van analyse tot en met operationeel plan. De theorie en de modellen worden vanuit het perspectief van de non-profitsector uitgelegd en toegepast. Dit boek is rijkelijk voorzien van actuele voorbeelden.

Non-profitorganisaties moeten voortdurend inspelen op veranderende wensen, problemen en verlangens van hun doelgroep en stakeholders. Zij moeten vaak samenwerken met collega’s en toch onderscheidend zijn ten opzichte van die collega’s. Zij houden rekening met de wensen en eisen van financiers en oriënteren zich blijvend op nieuwe en andere geldstromen. In deze dynamische omgeving wordt marketing steeds belangrijker. Niet zozeer als methode voor de dienstenontwikkeling of een incidentele analyse, maar als leidend principe voor de hele organisatie.

Marketing voor non-profitorganisaties bestaat uit drie delen. Het eerste deel beschrijft marketing als methode om na te denken over strategieontwikkeling. In het tweede deel wordt stap voor stap uitgelegd hoe je van analyse via probleemstelling tot een operationeel plan komt. Het derde deel ‘de plaats van denkwerk’ bevat de informatie die nodig is om een SWOT – analyse uit te voeren en marktonderzoek te doen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Janny de Boer, Loornbos Doornbos
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031352456
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
306

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99