Markante denkers

100 jaar filosofie aan de Internationale School voor Wijsbegeerte

Prijs € 25,95

Uitverkocht

Florian Jacobs, Frans Jacobs

Paperback | Februari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Internationale School voor Wijsbegeerte, het centrum van de publieksfilosofie in Nederland, bestaat honderd jaar. In die tijd ontving de ISVW tal van beroemde denkers waaronder Martin Heidegger, Karl Popper, Emanuel Levinas en vele anderen. Ook veel Nederlandse denkers waren en zijn er actief, waaronder Clara Wichmann-Meijer, J.D. Bierens de Haan en René Gude. Filosofen Florian Jacobs en Frans Jacobs duiken in de rijke geschiedenis van de ISVW en portretteren de opvallendste, invloedrijkste en meest gedreven denkers; stuk voor stuk met een eigen verhaal. Ze schetsen daarmee tegelijk een beeld van een eeuw filosofie in Nederland. Florian Jacobs (1989) studeerde filosofie en literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft gepubliceerd bij Filosofie Magazine en het tijdschrift Filosofie. Hij is werkzaam bij de ISVW. Ook is hij een internationaal gediplomeerd schaaktrainer. Frans Jacobs is voorzitter van het curatorium van de ISVW en emeritus hoogleraar wijsgerige ethiek aan de Universiteit van Amsterdam. Hij maakte lange tijd deel uit van het bestuur van de ISVW en verzorgde talloze cursussen op het raakvlak van ethiek, rechtsfilosofie en wijsgerige antropologie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Florian Jacobs, Frans Jacobs
Uitgever
ISVW Uitgevers
ISBN
9789491693724
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

De Internationale School voor Wijsbegeerte, het centrum van de publieksfilosofie in Nederland, bestaat honderd jaar. In die tijd ontving de ISVW tal van beroemde denkers waaronder Martin Heidegger, Karl Popper, Emanuel Levinas en vele anderen. Ook veel Nederlandse denkers waren en zijn er actief, waaronder Clara Wichmann-Meijer, J.D. Bierens de Haan en René Gude.
Filosofen Florian Jacobs en Frans Jacobs duiken in de rijke geschiedenis van de ISVW en portretteren de opvallendste, invloedrijkste en meest gedreven denkers; stuk voor stuk met een eigen verhaal. Ze schetsen daarmee tegelijk een beeld van een eeuw filosofie in Nederland.


Florian Jacobs (1989) studeerde filosofie en literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft gepubliceerd bij Filosofie Magazine en het tijdschrift Filosofie. Hij is werkzaam bij de ISVW. Ook is hij een internationaal gediplomeerd schaaktrainer. Frans Jacobs is voorzitter van het curatorium van de ISVW en emeritus hoogleraar wijsgerige ethiek aan de Universiteit van Amsterdam. Hij maakte lange tijd deel uit van het bestuur van de ISVW en verzorgde talloze cursussen op het raakvlak van ethiek, rechtsfilosofie en wijsgerige antropologie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Florian Jacobs, Frans Jacobs
Uitgever
ISVW Uitgevers
ISBN
9789491693724
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99