Marina

Prijs € 7,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Carlos Ruiz Zafón

Paperback | Augustus 2015 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vijftien jaar later is de herinnering aan die dag bij mij teruggekomen. Ik heb de jongen gezien die in de nevel van station Francia ronddoolde en de naam van Marina lichtte opnieuw op als een verse wond. Allemaal bewaren we een geheim op de zolder van de ziel, achter slot en grendel. Dit is het mijne.In mei 1980 verdwijnt de 15-jarige Oscar Drai plotseling van school in de oude stad van Barcelona. Zeven dagen en nachten weet niemand waar hij uithangt ...Zijn verhaal begint in het oude stadshart van Barcelona, waar hij Marina en haar vader Germán Blau, een portretschilder, ontmoet. Marina neemt Oscar mee naar een kerkhof, om getuige te zijn van een macaber ritueel dat elke vierde zondag van de maand plaatsvindt. Precies om tien uur 's ochtends verschijnt een koets, getrokken door zwarte paarden. Er stapt een vrouw uit, in het zwart gekleed, haar gezicht gesluierd, met in haar gehandschoende handen één enkele roos. Ze loopt naar een grafsteen die geen naam vermeldt, maar waarop alleen een mysterieuze afbeelding van een zwarte vlinder met opengeslagen vleugels te zien is.Als Oscar en Marina besluiten haar te achtervolgen, begint een reis die hen naar de hoogtepunten van een vergeten, naoorlogs Barcelona leidt, een wereld vol aristocraten en actrices, uitvinders en magnaten, en een duister geheim dat op hen wacht in het mysterieuze labyrint onder de straten van de stad.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Carlos Ruiz Zafón
Uitgever
Signatuur
ISBN
9789056725327
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Vijftien jaar later is de herinnering aan die dag bij mij teruggekomen. Ik heb de jongen gezien die in de nevel van station Francia ronddoolde en de naam van Marina lichtte opnieuw op als een verse wond. Allemaal bewaren we een geheim op de zolder van de ziel, achter slot en grendel. Dit is het mijne.



In mei 1980 verdwijnt de 15-jarige Oscar Drai plotseling van school in de oude stad van Barcelona. Zeven dagen en nachten weet niemand waar hij uithangt ...



Zijn verhaal begint in het oude stadshart van Barcelona, waar hij Marina en haar vader Germán Blau, een portretschilder, ontmoet. Marina neemt Oscar mee naar een kerkhof, om getuige te zijn van een macaber ritueel dat elke vierde zondag van de maand plaatsvindt. Precies om tien uur 's ochtends verschijnt een koets, getrokken door zwarte paarden. Er stapt een vrouw uit, in het zwart gekleed, haar gezicht gesluierd, met in haar gehandschoende handen één enkele roos. Ze loopt naar een grafsteen die geen naam vermeldt, maar waarop alleen een mysterieuze afbeelding van een zwarte vlinder met opengeslagen vleugels te zien is.



Als Oscar en Marina besluiten haar te achtervolgen, begint een reis die hen naar de hoogtepunten van een vergeten, naoorlogs Barcelona leidt, een wereld vol aristocraten en actrices, uitvinders en magnaten, en een duister geheim dat op hen wacht in het mysterieuze labyrint onder de straten van de stad.

24-nov-2013

Ron Caris

De beste keuze volgens Carlos Ruiz Zafón én die mening deel ik

Oscar Drai is een 15-jarige jongen uit een internaat in Barcelona in de tachtiger jaren van de vorige eeuw. Bij toeval ontmoet hij zijn leeftijdsgenoot Marina. Marina woont in een oude villa in de buurt van het internaat samen met haar zieke vader Germán Blau. Oscar en Marina raken al snel bevriend. Marina deelt een vreemde ervaring met Oscar. Ze neemt hem mee naar een verlaten en vergeten begraafplaats, waar zich iedere maand een vreemd ritueel afspeelt: een zwarte koets brengt een in zwart gehulde vrouw naar een graf, waar ze één rode roos op legt. Op het graf staat geen naam maar de afbeelding van een zwarte vlinder. Oscar en Marina besluiten de koets te volgen. Het brengt hun naar een oude kas in het oude gedeelte van Barcelona. Wat ze daar zien, doet hen besluiten weg te gaan. Ze twijfelen of ze wel met dit avontuur verder moeten gaan; totdat de in zwart gehulde vrouw Oscar opzoekt en er eigenlijk geen weg terug meer is. Er volgt dan een huiveringwekkend verhaal, met gruwelijke en spannende ontwikkelingen met een vleugje romantiek waardoor het moeilijk is om het boek even weg te leggen. Wederom een meesterwerk van Carlos Ruiz Zafón. Wat Zafón meesterlijk maakt is dat hij de lezer heel snel weet te boeien waardoor het verhaal een eigen beleving gaat krijgen. De ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op en blijven de lezer uitnodigen om verder te lezen. Het resultaat is een spannend verhaal met macabere kanten waarin een zwarte vlinder centraal komt te staan, maar ook een ontluikende liefde van Oscar voor Marina die niet altijd wederzijds lijkt te zijn. Het verhaal speelt in Barcelona. De schrijver weet Barcelona zodanig te verwoorden en te beschrijven dat ik me thuis voel in het oude Barcelona zonder dat ik er ooit geweest ben.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Carlos Ruiz Zafón
Uitgever
Signatuur
ISBN
9789056725327
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99