Maria, de kortste weg naar Jezus

de kortste weg naar Jezus

Prijs € 20,60

Uitverkocht

Br. Rene Stockman

Paperback | Juli 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Maria neemt in de heilsgeschiedenis een bijzondere plaats in. Ze is niet zomaar dat gewone meisje uit Nazareth dat zonder enige voorbereiding een stem hoorde van een engel die haar de boodschap kwam brengen dat ze de moeder van God zou worden. In de christelijke traditie was Maria daartoe voorbereid door haar onbevlekte ontvangenis. Geen gemakkelijk woord voor vandaag.In dit boek gaat de auteur dieper in op de figuur van Maria om haar ware wezen beter te leren kennen. Hij gaat daarvoor in de leer bij mensen die heel veel hebben nagedacht en geschreven over Maria, en ook bij de concilieteksten die aan Maria werden gewijd, waarbij vooral de geschriften van Paus Johannes Paulus II richtinggevend zijn.Gelovigen leren Maria op een heel bijzondere wijze kennen bij het bidden van de rozenkrans, een heel oud gebruik. Wordt dit bidden geplaatst in het licht van de 20 mysteries die de rozenkrans letterlijk omkransen, dan lijkt het een tocht aan de hand van Maria's dagboek door het leven van Jezus zelf. Dat wordt dan echt 'door Maria naar Jezus'.Over de auteurRené Stockman is de generale overste van de Broeders van Liefde. Hij begon zijn loopbaan aan het Instituut Guislain in Gent, waar hij onder meer conservator is van het Museum Guislain. Hij promoveerde in de maatschappelijke gezondheidszorg aan de KU Leuven en is nu ook gastdocent aan diverse universiteiten. De Fracarita-reeks is een initiatief van de Broeders van Liefde.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Br. Rene Stockman
Uitgever
Garant
ISBN
9789044131482
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Maria neemt in de heilsgeschiedenis een bijzondere plaats in. Ze is niet zomaar dat gewone meisje uit Nazareth dat zonder enige voorbereiding een stem hoorde van een engel die haar de boodschap kwam brengen dat ze de moeder van God zou worden. In de christelijke traditie was Maria daartoe voorbereid door haar onbevlekte ontvangenis. Geen gemakkelijk woord voor vandaag.

In dit boek gaat de auteur dieper in op de figuur van Maria om haar ware wezen beter te leren kennen. Hij gaat daarvoor in de leer bij mensen die heel veel hebben nagedacht en geschreven over Maria, en ook bij de concilieteksten die aan Maria werden gewijd, waarbij vooral de geschriften van Paus Johannes Paulus II richtinggevend zijn.

Gelovigen leren Maria op een heel bijzondere wijze kennen bij het bidden van de rozenkrans, een heel oud gebruik. Wordt dit bidden geplaatst in het licht van de 20 mysteries die de rozenkrans letterlijk omkransen, dan lijkt het een tocht aan de hand van Maria's dagboek door het leven van Jezus zelf. Dat wordt dan echt 'door Maria naar Jezus'.

Over de auteur
René Stockman is de generale overste van de Broeders van Liefde. Hij begon zijn loopbaan aan het Instituut Guislain in Gent, waar hij onder meer conservator is van het Museum Guislain. Hij promoveerde in de maatschappelijke gezondheidszorg aan de KU Leuven en is nu ook gastdocent aan diverse universiteiten. De Fracarita-reeks is een initiatief van de Broeders van Liefde.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Br. Rene Stockman
Uitgever
Garant
ISBN
9789044131482
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99