Marcel van der Vlugt, Buds

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Marcel van der Vlugt

Hardback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Buds staat voor 'knop' en 'kiem '. Een kiem die is gelegd op het land waar nu De Keukenhof is. Daar pachtte Marcel van der Vlugts overgrootvader land van de baron van het nabijgelegen kasteel. Zijn grootvader Willem kweekte tulpen in Sassenheim. Zijn vader trad in dienst van een bloemenexportbedrijf.In de Tweede Wereldoorlogverhuisde hij naar Naaldwijkom tewerkstelling te voorkomen. Hij vestigde er zich als fotograaf en aangezien Naaldwijk in het Westland ligt, fotografeerde hij veel florale onderwerpen. Onvermijdelijk zijn bloemen een belangrijk thema in het werk van Marcel van der Vlugt. In de zomer van 1990 begon hij ze te fotograferen. Eerst anthuriums die te lang stonden, maar al verdrogend en verkleurend mooier en mooier werden. Gaandeweg werd de fotograaf zich meer bewust van de abstractie en de symbolische betekenis van bloemen en kregen ze een plek in zijn oeuvre, dat zich behalve door een geheel eigen esthetiek kenmerkt door een ongeëvenaarde techniek. In Buds worden stillevens verrassend afgewisseld met close-up opnamen van vrouwen verstrengeld met bloemen. De foto's zijn gerangschikt in een bijzondere organische kleurenreeks, als een zoektocht naar de zwarte tulp met een apotheose in twee prachtige uitklappers.Marcel van der Vlugt (1957) is een internationaal bekend fotograaf die met uiteenlopende series zijn leitmotiv beauty overdrachtelijk maar vaak ook letterlijk weet te ontrafelen. Zijn werk is veelvuldig gepubliceerd en tentoongesteld in oa. Den Haag, Winterthur, Tokio en Chicago en in een groot overzicht in de Kunsthal, Rotterdam in 2008.Zijn eerste boek was het succesvolle Beauty and Other Secrets uit 2007. Vervolgens publiceerde hij A New Day (2008) en Rejects (2008).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marcel van der Vlugt
Uitgever
Lecturis
ISBN
9789462260559
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
188

Beschrijving

Buds staat voor 'knop' en 'kiem '. Een kiem die is gelegd op het land waar nu De Keukenhof is. Daar pachtte Marcel van der Vlugts overgrootvader land van de baron van het nabijgelegen kasteel. Zijn grootvader Willem kweekte tulpen in Sassenheim. Zijn vader trad in dienst van een bloemenexportbedrijf.
In de Tweede Wereldoorlog
verhuisde hij naar Naaldwijk
om tewerkstelling te voorkomen. Hij vestigde er zich als fotograaf en aangezien Naaldwijk in het Westland ligt, fotografeerde hij veel florale onderwerpen. Onvermijdelijk zijn bloemen een belangrijk thema in het werk van Marcel van der Vlugt. In de zomer van 1990 begon hij ze te fotograferen. Eerst anthuriums die te lang stonden, maar al verdrogend en verkleurend mooier en mooier werden. Gaandeweg werd de fotograaf zich meer bewust van de abstractie en de symbolische betekenis van bloemen en kregen ze een plek in zijn oeuvre, dat zich behalve door een geheel eigen esthetiek kenmerkt door een ongeëvenaarde techniek. In Buds worden stillevens verrassend afgewisseld met close-up opnamen van vrouwen verstrengeld met bloemen. De foto's zijn gerangschikt in een bijzondere organische kleurenreeks, als een zoektocht naar de zwarte tulp met een apotheose in twee prachtige uitklappers.
Marcel van der Vlugt (1957) is een internationaal bekend fotograaf die met uiteenlopende series zijn leitmotiv beauty overdrachtelijk maar vaak ook letterlijk weet te ontrafelen. Zijn werk is veelvuldig gepubliceerd en tentoongesteld in oa. Den Haag, Winterthur, Tokio en Chicago en in een groot overzicht in de Kunsthal, Rotterdam in 2008.
Zijn eerste boek was het succesvolle Beauty and Other Secrets uit 2007. Vervolgens publiceerde hij A New Day (2008) en Rejects (2008).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marcel van der Vlugt
Uitgever
Lecturis
ISBN
9789462260559
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
188

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99