Manifestaties van bewustzijn

Gesprekken over kunst, wetenschap en spiritualiteit

Prijs € 24,95

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Iebele Abel

Paperback | Juli 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De laatste decennia is er een brede maatschappelijke verschuiving gaande, waarin het materialistische wereldbeeld van de vorige eeuw plaats maakt voor een levensopvatting waarin ons bewustzijn centraal staat. De verstrengeling van bewustzijn en werkelijkheid roept vragen op over ons bestaan en de werkelijkheid waarin we leven. Vragen die sinds de Oudheid worden gesteld in kunst en wetenschap. Iebele Abel gebruikt de kennis en wetenschap van onze tijd om deze vragen opnieuw te stellen en te verbeelden in zijn kunst. Op een volkstrekt nieuwe en eigenzinnige manier speelt hij in zijn geavanceerde kunstwerken met inzichten uit de kwantum-en biofysica, wijsheidtradities en filosofie. Maar Iebele Abel is niet alleen een begaafd kunstenaar. Als denker met een diepe toewijding voor de geestelijke aspecten van ons bestaan, legt hij verrassende verbanden tussen de hedendaagse beleving van spiritualiteit en de technologische wereld waarin we leven. In Manifestaties van Bewustzijn gaan toonaangevende wetenschappers en pioniers uit de praktijk van bewustzijns-onderzoek in gesprek met Iebele Abel over zijn werk en zijn denken.In dit unieke boek wordt de lezer stap voor stap ingewijd in misschien wel een van de meest vooruitstrevende visies op kunst, wetenschap en spiritualiteit van deze tijd. Vanuit heel verschillende invalshoeken weet Iebele Abel onze harten te raken en te verbazen met zijn kunst. In deze full-color uitgave zijn alle kunstwerken opgenomen uit zijn serie Mind over Matter, aangevuld met enkele beelden van andere relevante kunstwerken.Iebele Abel in gesprek met Dick Bierman, fysicus en bewustzijnsonderzoeker in Amsterdam en emeritus hoogleraar Bijzondere Ervaringen (Universiteit Utrecht); dr. Brenda Dunne, ontwikkelingspsycholoog en directeur van International Consciousness Research Laboratories, Princeton; prof. dr. Hans Gerding, hoogleraar filosofie (Leidse Universiteit) en directeur van het Parapsychologisch Instituut, Utrecht; prof. dr. Robert Jahn, kwantumfysicus (NASA) en oprichter van Princeton Engineering Anomalies Research Laboratories (Princeton University); dr. Roger Nelson, cognitief psycholoog en initiatiefnemer van het Global Consciousness Project; Peter van Kan, meditatie leraar en musicus; Tijn Touber, auteur en spiritueel leraar; dr. Roeland van Wijk, moleculair celbioloog, biofysicus aan het Institute of Biophysics, Duitsland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Iebele Abel
Uitgever
Uitgeverij Het Hogeland
ISBN
9789080894099
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
164

Beschrijving

De laatste decennia is er een brede maatschappelijke verschuiving gaande, waarin het materialistische wereldbeeld van de vorige eeuw plaats maakt voor een levensopvatting waarin ons bewustzijn centraal staat. De verstrengeling van bewustzijn en werkelijkheid roept vragen op over ons bestaan en de werkelijkheid waarin we leven. Vragen die sinds de Oudheid worden gesteld in kunst en wetenschap. Iebele Abel gebruikt de kennis en wetenschap van onze tijd om deze vragen opnieuw te stellen en te verbeelden in zijn kunst. Op een volkstrekt nieuwe en eigenzinnige manier speelt hij in zijn geavanceerde kunstwerken met inzichten uit de kwantum-en biofysica, wijsheidtradities en filosofie. Maar Iebele Abel is niet alleen een begaafd kunstenaar. Als denker met een diepe toewijding voor de geestelijke aspecten van ons bestaan, legt hij verrassende verbanden tussen de hedendaagse beleving van spiritualiteit en de technologische wereld waarin we leven. In Manifestaties van Bewustzijn gaan toonaangevende wetenschappers en pioniers uit de praktijk van bewustzijns-onderzoek in gesprek met Iebele Abel over zijn werk en zijn denken.


In dit unieke boek wordt de lezer stap voor stap ingewijd in misschien wel een van de meest vooruitstrevende visies op kunst, wetenschap en spiritualiteit van deze tijd. Vanuit heel verschillende invalshoeken weet Iebele Abel onze harten te raken en te verbazen met zijn kunst. In deze full-color uitgave zijn alle kunstwerken opgenomen uit zijn serie Mind over Matter, aangevuld met enkele beelden van andere relevante kunstwerken.


Iebele Abel in gesprek met Dick Bierman, fysicus en bewustzijnsonderzoeker in Amsterdam en emeritus hoogleraar Bijzondere Ervaringen (Universiteit Utrecht); dr. Brenda Dunne, ontwikkelingspsycholoog en directeur van International Consciousness Research Laboratories, Princeton; prof. dr. Hans Gerding, hoogleraar filosofie (Leidse Universiteit) en directeur van het Parapsychologisch Instituut, Utrecht; prof. dr. Robert Jahn, kwantumfysicus (NASA) en oprichter van Princeton Engineering Anomalies Research Laboratories (Princeton University); dr. Roger Nelson, cognitief psycholoog en initiatiefnemer van het Global Consciousness Project; Peter van Kan, meditatie leraar en musicus; Tijn Touber, auteur en spiritueel leraar; dr. Roeland van Wijk, moleculair celbioloog, biofysicus aan het Institute of Biophysics, Duitsland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Iebele Abel
Uitgever
Uitgeverij Het Hogeland
ISBN
9789080894099
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
164

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99