Managementvaardigheden voor projectleiders

Prijs € 36,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jan Verhaar, Cees Rosman

Paperback | Maart 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In deze volledig herziene versie van Managementvaardigheden voor projectleiders maakt de lezer uitgebreid kennis met aspecten die samenwerking en communicatie binnen projecten betreffen. Tal van vaardigheden en technieken die ondersteunend zijn bij het professioneel aanpakken van een project komen aan bod. Dit alles gezien vanuit het perspectief van de projectleider, die binnen en met een projectteam werkt aan concrete resultaten.Achtereenvolgens komen thema's aan de orde als projectleiderschap en leidinggeven, teambuilding en samenwerking, coaching, probleemhantering, effectief onderhandelen en het verzorgen van schriftelijke en mondelinge projectrapportages. Anders dan in de voorgaande druk besteden we ook aandacht - zij het op bescheiden schaal - aan het aansturen van een projectteam tijdens bijvoorbeeld een veranderproces of organisatieontwikkeling. Daarnaast wordt in het boek nadrukkelijk en uitgebreid stilgestaan bij persoonlijk leiderschap. De persoonlijke effectiviteit van de projectleider, diens persoonlijkheid, zijn functioneren en de eigen (professionele) ontwikkeling staan hierbij centraal. Dit vanuit de stellige overtuiging van de auteurs dat als je niet goed voor jezelf zorgt, je als leider in feite 'ongeschikt' bent voor je 'mensen' en je zelf geen plezier zal beleven aan je werk en de rol die je daarbinnen hebt.De verschillende thema's worden op een praktische wijze gepresenteerd, waar nodig voorafgegaan door een korte theoretische of beschouwende inleiding. In een apart deel van dit boek zijn checklijsten, tips, oefeningen en testen opgenomen om het inzicht in eigen persoonlijkheid en vaardigheden te vergroten. Deze instrumenten kunnen behulpzaam zijn om het projectleiderschap in zowel praktische als persoonlijke zin te verbeteren. Met dit boek willen wij op een toegankelijke manier studenten binnen het hoger onderwijs en personen die werkzaam zijn als projectleider of deze taak krijgen toebedeeld, praktische handreikingen bieden voor de toepassing van diverse vaardigheden in projecten binnen hun opleiding of eigen werkpraktijk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Verhaar, Cees Rosman
Uitgever
Boom
ISBN
9789462363694
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In deze volledig herziene versie van Managementvaardigheden voor projectleiders maakt de lezer uitgebreid kennis met aspecten die samenwerking en communicatie binnen projecten betreffen. Tal van vaardigheden en technieken die ondersteunend zijn bij het professioneel aanpakken van een project komen aan bod. Dit alles gezien vanuit het perspectief van de projectleider, die binnen en met een projectteam werkt aan concrete resultaten.
Achtereenvolgens komen thema's aan de orde als projectleiderschap en leidinggeven, teambuilding en samenwerking, coaching, probleemhantering, effectief onderhandelen en het verzorgen van schriftelijke en mondelinge projectrapportages. Anders dan in de voorgaande druk besteden we ook aandacht - zij het op bescheiden schaal - aan het aansturen van een projectteam tijdens bijvoorbeeld een veranderproces of organisatieontwikkeling. Daarnaast wordt in het boek nadrukkelijk en uitgebreid stilgestaan bij persoonlijk leiderschap. De persoonlijke effectiviteit van de projectleider, diens persoonlijkheid, zijn functioneren en de eigen (professionele) ontwikkeling staan hierbij centraal. Dit vanuit de stellige overtuiging van de auteurs dat als je niet goed voor jezelf zorgt, je als leider in feite 'ongeschikt' bent voor je 'mensen' en je zelf geen plezier zal beleven aan je werk en de rol die je daarbinnen hebt.
De verschillende thema's worden op een praktische wijze gepresenteerd, waar nodig voorafgegaan door een korte theoretische of beschouwende inleiding. In een apart deel van dit boek zijn checklijsten, tips, oefeningen en testen opgenomen om het inzicht in eigen persoonlijkheid en vaardigheden te vergroten. Deze instrumenten kunnen behulpzaam zijn om het projectleiderschap in zowel praktische als persoonlijke zin te verbeteren. Met dit boek willen wij op een toegankelijke manier studenten binnen het hoger onderwijs en personen die werkzaam zijn als projectleider of deze taak krijgen toebedeeld, praktische handreikingen bieden voor de toepassing van diverse vaardigheden in projecten binnen hun opleiding of eigen werkpraktijk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Verhaar, Cees Rosman
Uitgever
Boom
ISBN
9789462363694
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99