Zorgen voor kwaliteit

handboek kwaliteitsontwikkeling voor non-profit organisaties

Prijs € 34,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

G. Cuyvers

Hardback | Juli 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Kwaliteit staat momenteel in het centrum van de aandacht in de non-profitsector. Dit boek plaatst de kwaliteitshype in een bredere maatschappelijke context en verbreedt de traditionele visie op kwaliteit en kwaliteitszorg tot een visie en benadering die compatible is met en ondersteunend is voor de eigen opdracht van dergelijke organisaties. Ook wordt kwaliteits zorg verruimd naar kwaliteitsontwikkeling.Het boek heeft vooral als doelstelling naast inzicht, ook methodieken en instrumenten aan te reiken die helpen in het process van permanente kwaliteitsontwikkeling. In het eerste deel van het boek verduidelijkt de auteur zijn visie op kwaliteit en kwaliteitsontwikkeling. Daarna passeren een aantal relevante modellen uitgebreid de revue, en vervolgens een reeks technieken die in de verschillende fasen van het process van kwaliteitsontwikkeling dienstbaar kunnen zijn. Ten slotte worden een aantal historisch belangrijke figuren kort belicht en wordt het hele kwaliteitsgebeuren in het juiste kader geplaatst.Het boek richt zich tot de verschillende actoren in de hele non-profitsector, de onderwijs-sociale, culturele, welzijns, en gezondheidsector, en de diverse overheidsdiensten. Naast directie en medewerkers zijn dat ook de cli en, pati en, studenten. Het boek kan dienst doen als handboek voor mensen in de praktijk, maar ook als studieboek in de opleidingen die een loopbaan in deze organisaties voorbereiden. Het kan ook de externe belanghebbenden – overheden, inspecties, bestuurders – ori eren in kwaliteitsontwikkeling.Dr. Guido Cuyvers is momenteel verbonden aan de Katholieke Hogeschool Kempen als coordinator Onderwijsontwikkeling. Op het vlak van kwaliteitsontwikkeling publiceerde hij een reeks artikelen en boeken. Naast zijn onderzoek op dit terrain begeleidde hij ook in de praktijk organisaties in hun zoektocht naar kwaliteit. Hij participeerde als senior assessor EFQM aan kwaliteitsaudits van bedrijven en instellingen en was lid van visitatiecommissies in het Vlaamse Hoger Ondewijs zowel voor de Vlaamse HogeScholenraad (VLHORA) als voor de Vlaamse Interuniversitaire raad (VLIR).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G. Cuyvers
Uitgever
Lannoo Campus
ISBN
9789020969498
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
277

Beschrijving

Kwaliteit staat momenteel in het centrum van de aandacht in de non-profitsector. Dit boek plaatst de kwaliteitshype in een bredere maatschappelijke context en verbreedt de traditionele visie op kwaliteit en kwaliteitszorg tot een visie en benadering die compatible is met en ondersteunend is voor de eigen opdracht van dergelijke organisaties. Ook wordt kwaliteits zorg verruimd naar kwaliteitsontwikkeling.
Het boek heeft vooral als doelstelling naast inzicht, ook methodieken en instrumenten aan te reiken die helpen in het process van permanente kwaliteitsontwikkeling. In het eerste deel van het boek verduidelijkt de auteur zijn visie op kwaliteit en kwaliteitsontwikkeling. Daarna passeren een aantal relevante modellen uitgebreid de revue, en vervolgens een reeks technieken die in de verschillende fasen van het process van kwaliteitsontwikkeling dienstbaar kunnen zijn. Ten slotte worden een aantal historisch belangrijke figuren kort belicht en wordt het hele kwaliteitsgebeuren in het juiste kader geplaatst.
Het boek richt zich tot de verschillende actoren in de hele non-profitsector, de onderwijs-sociale, culturele, welzijns, en gezondheidsector, en de diverse overheidsdiensten. Naast directie en medewerkers zijn dat ook de cli en, pati en, studenten. Het boek kan dienst doen als handboek voor mensen in de praktijk, maar ook als studieboek in de opleidingen die een loopbaan in deze organisaties voorbereiden. Het kan ook de externe belanghebbenden – overheden, inspecties, bestuurders – ori eren in kwaliteitsontwikkeling.
Dr. Guido Cuyvers is momenteel verbonden aan de Katholieke Hogeschool Kempen als coordinator Onderwijsontwikkeling. Op het vlak van kwaliteitsontwikkeling publiceerde hij een reeks artikelen en boeken. Naast zijn onderzoek op dit terrain begeleidde hij ook in de praktijk organisaties in hun zoektocht naar kwaliteit. Hij participeerde als senior assessor EFQM aan kwaliteitsaudits van bedrijven en instellingen en was lid van visitatiecommissies in het Vlaamse Hoger Ondewijs zowel voor de Vlaamse HogeScholenraad (VLHORA) als voor de Vlaamse Interuniversitaire raad (VLIR).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G. Cuyvers
Uitgever
Lannoo Campus
ISBN
9789020969498
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
277

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99