Zelfbewust Leiderschap

echt iets van mij

Prijs € 24,50

Uitverkocht

E.J. Baas

Hardback | April 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Centraal in dit boek staat de beslisruimte. Als de leider zijn eigen onbewuste aansturing niet kent, zullen zijn reacties, zijn houding en zijn beslissingen niet open en onbevooroordeeld kunnen plaatsvinden; zijn eigen onbewuste stuurt dan namelijk altijd af op de zekerheid van het vermijden van eigen pijn. De beslisruimte is ééndimensionaal. Er wordt gewerkt met voorbeelden van leiderschap binnen grote organisaties als Enron, Ahold en ABN/AMRO. Zo blijkt in welke valkuilen individuen stappen als ze zich niet bewust zijn van deze onbewuste aansturing. En zo blijkt ook dat de beslisruimte bij grote leiders, uiteindelijk – als ze niet zelfbewust handelen – ééndimensionaal te zijn. Met voorbeelden en handvatten reikt dit boek de mogelijkheid aan om meer zelfbewust te worden. Vanuit de analytische psychologie wordt de herkenning van de eigen onbewuste aansturing behandeld en wordt inzicht gegeven in hoe bewustwording van de eigen beperkende drijfveren tot stand gebracht kan worden.Verder wordt met de beschrijving van vijftien bekende leiderschapsstijlen uit deze tijd de mogelijkheid geboden tot persoonlijk onderzoek. Met dit duidelijke overzicht kan de hedendaagse leider onderzoeken welke typen en kenmerken op hem van toepassing zijn. Tegelijkertijd laten deze leiderschapsstijlen zien in hoeverre hun kenmerken kunnen bijdragen aan tot stand brengen van je persoonlijke meerdimensionale beslisruimte.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E.J. Baas
Uitgever
Zwerk
ISBN
9789077478387
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
174

Beschrijving

Centraal in dit boek staat de beslisruimte. Als de leider zijn eigen onbewuste aansturing niet kent, zullen zijn reacties, zijn houding en zijn beslissingen niet open en onbevooroordeeld kunnen plaatsvinden; zijn eigen onbewuste stuurt dan namelijk altijd af op de zekerheid van het vermijden van eigen pijn. De beslisruimte is ééndimensionaal. Er wordt gewerkt met voorbeelden van leiderschap binnen grote organisaties als Enron, Ahold en ABN/AMRO. Zo blijkt in welke valkuilen individuen stappen als ze zich niet bewust zijn van deze onbewuste aansturing. En zo blijkt ook dat de beslisruimte bij grote leiders, uiteindelijk – als ze niet zelfbewust handelen – ééndimensionaal te zijn. Met voorbeelden en handvatten reikt dit boek de mogelijkheid aan om meer zelfbewust te worden. Vanuit de analytische psychologie wordt de herkenning van de eigen onbewuste aansturing behandeld en wordt inzicht gegeven in hoe bewustwording van de eigen beperkende drijfveren tot stand gebracht kan worden.
Verder wordt met de beschrijving van vijftien bekende leiderschapsstijlen uit deze tijd de mogelijkheid geboden tot persoonlijk onderzoek. Met dit duidelijke overzicht kan de hedendaagse leider onderzoeken welke typen en kenmerken op hem van toepassing zijn. Tegelijkertijd laten deze leiderschapsstijlen zien in hoeverre hun kenmerken kunnen bijdragen aan tot stand brengen van je persoonlijke meerdimensionale beslisruimte.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E.J. Baas
Uitgever
Zwerk
ISBN
9789077478387
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
174

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99