Voorbij je eigen wijze

effectief communiceren met metaprogramma's in professionele relatie

Prijs € 35,95

Niet beschikbaar

G. Hustinx, A. Durlinger-van der Horst

Paperback | Juli 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

`In dit indrukwekkende werk geven de schrijvers een diepgaande uitwerking van een significant, maar regelmatig onderbelicht gebied van NLP: metaprogramma`s. Ik bewonder de betrokkenheid en de integriteit van waaruit zij het gebruik van NLP benaderen.`Robert DiltsIn communicatie zijn we normaliter vooral gericht in de inhoud: wat de ander zegt. De betekenis van de communicatie wordt echter in hoge mate bepaald door de vorm. In die vorm herkennen we patronen die `prijsgeven` hoe iemand waarneemt, denkt en doet. Die patronen heten metaprogramma`s. Inzicht in die metaprogramma`s bij onszelf en de ander(en) leidt tot betere communicatie en efficiëntere samenwerking en daardoor tot een effectievere performance. Als we anderen positief kunnen beïnvloeden op het niveau van metaprogramma`s, dan neemt onze effectiviteit als professional enorm toe.Het eerste deel van het boek beschrijft de verschillende metaprogramma`s en biedt praktisch hanteerbare methoden om bij onszelf en anderen metaprogramma`s in kaart te brengen en te interpreteren. Het tweede deel belicht diverse toepassingen en voorziet deze van praktijkvoorbeelden. Aan de orde komen toepassingen in coaching, conflicthantering, leiderschap, organisatiecultuur, teambuilding, HRM en training. Dit boek is geschreven voor allen die beroepsmatig met communicatie werken, zoals managers, (P&O)-adviseurs, consultants, coaches, trainers, NLP`ers en NLP studenten.Informatie over de training Professionele communicatie en metaprogramma`s en de Introductietraining metaprofiel analyse vindt u op www.iepdoc.nl.Kijk ook eens op www.metaprofielanalyse.nl.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G. Hustinx, A. Durlinger-van der Horst
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024416882
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
279

Beschrijving

`In dit indrukwekkende werk geven de schrijvers een diepgaande uitwerking van een significant, maar regelmatig onderbelicht gebied van NLP: metaprogramma`s. Ik bewonder de betrokkenheid en de integriteit van waaruit zij het gebruik van NLP benaderen.`
Robert Dilts

In communicatie zijn we normaliter vooral gericht in de inhoud: wat de ander zegt. De betekenis van de communicatie wordt echter in hoge mate bepaald door de vorm. In die vorm herkennen we patronen die `prijsgeven` hoe iemand waarneemt, denkt en doet. Die patronen heten metaprogramma`s. Inzicht in die metaprogramma`s bij onszelf en de ander(en) leidt tot betere communicatie en efficiëntere samenwerking en daardoor tot een effectievere performance. Als we anderen positief kunnen beïnvloeden op het niveau van metaprogramma`s, dan neemt onze effectiviteit als professional enorm toe.

Het eerste deel van het boek beschrijft de verschillende metaprogramma`s en biedt praktisch hanteerbare methoden om bij onszelf en anderen metaprogramma`s in kaart te brengen en te interpreteren. Het tweede deel belicht diverse toepassingen en voorziet deze van praktijkvoorbeelden. Aan de orde komen toepassingen in coaching, conflicthantering, leiderschap, organisatiecultuur, teambuilding, HRM en training. Dit boek is geschreven voor allen die beroepsmatig met communicatie werken, zoals managers, (P&O)-adviseurs, consultants, coaches, trainers, NLP`ers en NLP studenten.

Informatie over de training Professionele communicatie en metaprogramma`s en de Introductietraining metaprofiel analyse vindt u op www.iepdoc.nl.

Kijk ook eens op www.metaprofielanalyse.nl.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G. Hustinx, A. Durlinger-van der Horst
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024416882
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
279

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99