Vertrouwen als bron van winst

de harde resultaten van soft control

Prijs € 20,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Tjeu Blommaert, Stefan van den Broek

Paperback | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De systemen en procedures van vrijwel alle organisaties zijn ingericht op controle. Hoe sluit je anders verspilling, verlies en misbruik uit? Maar sturen op risicomijding en winstmaximalisatie heeft ongewenste effecten: medewerkers zien targets of begrotingen als een van boven opgelegde eindstreep en stoppen al hun energie in dat doel. Is dat bereikt, dan zijn ze klaar. En dat terwijl juist controllers en andere op cijfers gefocuste mensen kunnen fungeren als het geweten van hun bedrijf en misstanden kunnen signaleren, als ze maar verder mogen en willen bekijken dan de getallen in hun spreadsheets. Dit boek laat zien hoe u hen betrekt bij hun werk en hen laat inzien wat ze bijdragen aan de maatschappelijke relevantie van hun organisatie. Want wie werkt met een hoger doel voor ogen, beleeft sowieso meer plezier aan zijn taken, maar zal ook actiever en zelfstandiger proberen dat doel te behalen - en zal er vrijwillig een schepje bovenop doen, juist als de targets gehaald zijn. In 'Vertrouwen als bron van winst' helpt hoogleraar Tjeu Blommaert (financieel) managers met praktische tips hun medewerkers meer vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid te geven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tjeu Blommaert, Stefan van den Broek
Uitgever
Business Contact
ISBN
9789047006251
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De systemen en procedures van vrijwel alle organisaties zijn ingericht op controle. Hoe sluit je anders verspilling, verlies en misbruik uit? Maar sturen op risicomijding en winstmaximalisatie heeft ongewenste
effecten: medewerkers zien targets of begrotingen als een van boven opgelegde
eindstreep en stoppen al hun energie in dat doel. Is dat bereikt, dan zijn ze klaar. En dat terwijl juist controllers en andere op cijfers gefocuste mensen kunnen fungeren als het geweten van hun bedrijf en misstanden kunnen signaleren, als ze maar verder mogen en willen bekijken dan de getallen in hun spreadsheets. Dit boek laat zien hoe u hen betrekt bij hun werk en hen laat inzien wat ze bijdragen aan de maatschappelijke relevantie van hun organisatie. Want wie werkt met een hoger doel voor ogen, beleeft sowieso meer plezier aan zijn taken, maar zal ook actiever en zelfstandiger proberen dat doel te behalen - en zal er vrijwillig een schepje bovenop doen, juist als de targets gehaald zijn. In 'Vertrouwen als bron van winst' helpt hoogleraar Tjeu Blommaert (financieel) managers met praktische tips hun medewerkers meer vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid te geven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tjeu Blommaert, Stefan van den Broek
Uitgever
Business Contact
ISBN
9789047006251
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99