Socratisch coachen voor leidinggevenden en HRM

Prijs € 36,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Hilde Veraart-Maas

Paperback | Mei 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Leidinggevenden bevinden zich in een spagaat: ze moeten coachen en sturen tegelijkertijd, terwijl de organisatie andere, vaak tegengestelde eisen aan hen stelt. HR-professionals moeten omgaan met de vraag hoe ze goed kunnen adviseren als het beleid iets anders zegt dan de leidinggevende doet. Dit boek gaat in op de specifieke toepassing van het socratisch coachen door leidinggevenden en HR-managers. Centraal hierbij staan de volgende vragen: Hoe kan de leidinggevende sturen en coachen tegelijk? Hoe kan de HR-manager zodanig adviseren dat hij ook echt gehoor vindt? Het boek geeft inzicht in socratisch coachen bij competentieontwikkeling, gedragsverandering, delegeren en weerstand. Uitgangspunt is de grillige dagelijkse realiteit van (HR-)managers, niet de organisatiekundige blauwdruk. Dit boek is geschreven voor leidinggevenden op alle niveaus, HRmanagers en iedereen die sturing geeft aan anderen. Het laat zien hoe zij hun persoonlijke stijl kunnen behouden en hoe ze anderen kunnen aanzetten tot zelfwerkzaamheid. Verder is het geschikt voor iedereen die beroepsmatig een adviesrol vervult.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hilde Veraart-Maas
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024401444
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Beschrijving

Leidinggevenden bevinden zich in een spagaat: ze moeten coachen en sturen tegelijkertijd, terwijl de organisatie andere, vaak tegengestelde eisen aan hen stelt. HR-professionals moeten omgaan met de vraag hoe ze goed kunnen adviseren als het beleid iets anders zegt dan de leidinggevende doet.

Dit boek gaat in op de specifieke toepassing van het socratisch coachen door leidinggevenden en HR-managers. Centraal hierbij staan de volgende vragen: Hoe kan de leidinggevende sturen en coachen tegelijk? Hoe kan de HR-manager zodanig adviseren dat hij ook echt gehoor vindt?

Het boek geeft inzicht in socratisch coachen bij competentieontwikkeling, gedragsverandering, delegeren en weerstand. Uitgangspunt is de grillige dagelijkse realiteit van (HR-)managers, niet de organisatiekundige blauwdruk.

Dit boek is geschreven voor leidinggevenden op alle niveaus, HRmanagers en iedereen die sturing geeft aan anderen. Het laat zien hoe zij hun persoonlijke stijl kunnen behouden en hoe ze anderen kunnen aanzetten tot zelfwerkzaamheid. Verder is het geschikt voor iedereen die beroepsmatig een adviesrol vervult.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hilde Veraart-Maas
Uitgever
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024401444
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99