Onderzoeksjournalistiek

researchproces van idee tot verhaal

Prijs € 39,99

Niet beschikbaar

Paperback | November 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Onmisbare bagage voor journalisten en schrijvers van non-fictie die hun researchcapaciteiten willen verbeteren.Buiten de gebaande paden gaan en dingen ontdekken die nog niemand eerder heeft beschreven. Is dat niet de droom van elke onderzoekende journalist? Dit boek 'Onderzoeksjournalistiek' licht alle fasen door: van een ijzersterk onderwerp tot een levendig verhaal en dat zonder belangrijke bronnen over het hoofd te zien. Elke stap wordt bovendien voorzien van tips en praktijkvoorbeelden uit Vlaanderen en Nederland. Het is zowel een leesboek ter inspiratie als een naslagwerk in iedere fase van het journalistieke onderzoek. Mensen zijn altijd geïnteresseerd in goede verhalen. Met Onderzoeksjournalistiek wil de auteur de kunst van het vertellen van een verhaal opnieuw een centrale plaats laten innemen op de journalistieke redacties. Het boek is niet alleen interessant voor de pure onderzoeksjournalist, maar voor elke journalist. De gepresenteerde methode is immers heel bruikbaar voor journalisten die hun aandacht moeten verdelen tussen dagelijkse berichtgeving op de redactie en langetermijnachtergrondverhalen. Nooit eerder bracht iemand zoveel klassieke en moderne technieken bijeen. Met bijdragen van Roger Vleugels, Mark Hunter, Henk van Ess, Wim Criel, Peter Verweij, Marcus Geers, Michaël Opgenhaffen, Jeroen Smit, Marleen Teugels, Eric Hennekam en Margo Smit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
AUP Educatief
ISBN
9789081489218
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Beschrijving

Onmisbare bagage voor journalisten en schrijvers van non-fictie die hun researchcapaciteiten willen verbeteren.

Buiten de gebaande paden gaan en dingen ontdekken die nog niemand eerder heeft beschreven. Is dat niet de droom van elke onderzoekende journalist? Dit boek 'Onderzoeksjournalistiek' licht alle fasen door: van een ijzersterk onderwerp tot een levendig verhaal en dat zonder belangrijke bronnen over het hoofd te zien. Elke stap wordt bovendien voorzien van tips en praktijkvoorbeelden uit Vlaanderen en Nederland.
Het is zowel een leesboek ter inspiratie als een naslagwerk in iedere fase van het journalistieke onderzoek. Mensen zijn altijd geïnteresseerd in goede verhalen. Met Onderzoeksjournalistiek wil de auteur de kunst van het vertellen van een verhaal opnieuw een centrale plaats laten innemen op de journalistieke redacties.
Het boek is niet alleen interessant voor de pure onderzoeksjournalist, maar voor elke journalist. De gepresenteerde methode is immers heel bruikbaar voor journalisten die hun aandacht moeten verdelen tussen dagelijkse berichtgeving op de redactie en langetermijnachtergrondverhalen. Nooit eerder bracht iemand zoveel klassieke en moderne technieken bijeen.
Met bijdragen van Roger Vleugels, Mark Hunter, Henk van Ess, Wim Criel, Peter Verweij, Marcus Geers, Michaël Opgenhaffen, Jeroen Smit, Marleen Teugels, Eric Hennekam en Margo Smit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
AUP Educatief
ISBN
9789081489218
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99