Handboek Strategisch OmgevingsManagement

Met de casus: SOM toegepast op de besluitvorming Maasvlakte 2

Prijs € 49,95

Uitverkocht

Ronald Paul, Marc Wesselink

Hardback | September 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sla de krant open en je ziet de voorbeelden: Projecten lopen vertraging op omdat er niet of nauwelijks rekening is gehouden met de reacties en invloed van belanghebbenden. Te vaak wordt zo de besluitvorming over voorgenomen initiatieven onnodig lang vertraagd. Met tal van frustraties en veel extra kosten tot gevolg. Door onprofessioneel 'onderhandelen' over conflicterende belangen gaat maatschappelijk resultaat verloren.Dat kan anders. Met Strategisch OmgevingsManagement (SOM) hebben we een innovatieve en proactieve aanpak in handen die conflicten voorkomt of oplost, en de basis legt voor een duurzame dialoog en relatie met de omgeving. Deze methodiek blijkt prima toepasbaar als samenwerken noodzakelijk is, maar partijen dat niet zonder meer kunnen of willen. Dat geldt voor kleine projecten, maar het gold ook voor het hier gepresenteerde project rond de aanleg van Maasvlakte 2. Deze casus vormt een heldere illustratie van de SOM-methodiek en levert het bewijs dat geen project te groot of te complex is om deze aanpak toe te passen. Aan het woord komen betrokkenen die vanuit verschillende invalshoeken hun ervaringen delen. Zo wordt de lezer deelgenoot van de dilemma's, de afwegingen, de lastige gesprekken en de voortschrijdende inzichten.Het Handboek Strategisch OmgevingsManagement is daarmee een must voor iedereen die in welke functie dan ook heeft te maken met proces- en projectmanagement. Met een voorwoord van professor Wessel Ganzevoort.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ronald Paul, Marc Wesselink
Uitgever
Boom
ISBN
9789013074093
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
183

Beschrijving

Sla de krant open en je ziet de voorbeelden: Projecten lopen vertraging op omdat er niet of nauwelijks rekening is gehouden met de reacties en invloed van belanghebbenden. Te vaak wordt zo de besluitvorming over voorgenomen initiatieven onnodig lang vertraagd. Met tal van frustraties en veel extra kosten tot gevolg. Door onprofessioneel 'onderhandelen' over conflicterende belangen gaat maatschappelijk resultaat verloren.
Dat kan anders. Met Strategisch OmgevingsManagement (SOM) hebben we een innovatieve en proactieve aanpak in handen die conflicten voorkomt of oplost, en de basis legt voor een duurzame dialoog en relatie met de omgeving. Deze methodiek blijkt prima toepasbaar als samenwerken noodzakelijk is, maar partijen dat niet zonder meer kunnen of willen. Dat geldt voor kleine projecten, maar het gold ook voor het hier gepresenteerde project rond de aanleg van Maasvlakte 2. Deze casus vormt een heldere illustratie van de SOM-methodiek en levert het bewijs dat geen project te groot of te complex is om deze aanpak toe te passen. Aan het woord komen betrokkenen die vanuit verschillende invalshoeken hun ervaringen delen. Zo wordt de lezer deelgenoot van de dilemma's, de afwegingen, de lastige gesprekken en de voortschrijdende inzichten.
Het Handboek Strategisch OmgevingsManagement is daarmee een must voor iedereen die in welke functie dan ook heeft te maken met proces- en projectmanagement. Met een voorwoord van professor Wessel Ganzevoort.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ronald Paul, Marc Wesselink
Uitgever
Boom
ISBN
9789013074093
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
183

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99