Einstein en de kunst van het coachen

Prijs € 19,00

Niet beschikbaar

Rik Bekking, Theo van Mulken

Paperback | Juni 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

EinsteinDoor zijn nieuwsgierigheid en onderzoekende aanpak staat de figuur van Albert Einstein model voor oprechte, diepgaande belangstelling en persoonlijke aandacht. Vanuit die grondhouding is Einstein voortdurend vragen aan het stellen. Hij vraagt en vraagt door en houdt niet op nieuwsgierig te zijn. Deze houding is ook kenmerkend voor een goede leidinggevende en voor een succesvolle coach. In dit boek nemen Rik Bekking en Theo van Mulken het perspectief van de coach als uitgangspunt. De coach vormt samen met de opdrachtgever en de coachee een gezonde driehoeksrelatie.... en de kunst van…In 2005 verscheen Einstein en de kunst van het zeilen, een zoektocht naar de nieuwe rol van de leidinggevende. Een lees- en werkboek over leiderschap en management. Een gebruikersboek dat uitnodigt mee op zoek te gaan naar de nieuwe rol van een leider. Het verzoek van veel gebruikers om ‘meer’, krijgt gehoor in de reeks Einstein en de kunst van... Boeken met dezelfde ambitie, die de structuur, het karakter en de speelsheid van het basisboek naadloos volgen.CoachingIn dit boek staat coaching van individuele professionals centraal. Prikkelende verhalen en herkenbare praktijkvoorbeelden dagen de lezer uit en zetten aan tot nadenken over het fenomeen coaching. De drie hoofdrolspelers die bij coaching betrokken zijn: de coachee, de opdrachtgever en de coach vormen de doelgroep voor dit boek. De thema’s die aan bod komen, worden steeds voor elk van de drie betrokkenen in het coachingsproces beschreven. Coachee, coach en opdrachtgever kunnen daar hun voordeel mee doen.De Systeemtheorie en de Transactionele Analyse vormen het theoretisch kader voor een eigen visie op coaching. Binnen die visie worden het leren van volwassenen en de juiste afstemming tussen coachee, opdrachtgever en coach uitgebreid besproken.Als aanvulling op het boek is er de interactieve website: www.alberteinstein.nl.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rik Bekking, Theo van Mulken
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088500596
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Einstein
Door zijn nieuwsgierigheid en onderzoekende aanpak staat de figuur van Albert Einstein model voor oprechte, diepgaande belangstelling en persoonlijke aandacht. Vanuit die grondhouding is Einstein voortdurend vragen aan het stellen. Hij vraagt en vraagt door en houdt niet op nieuwsgierig te zijn. Deze houding is ook kenmerkend voor een goede leidinggevende en voor een succesvolle coach. In dit boek nemen Rik Bekking en Theo van Mulken het perspectief van de coach als uitgangspunt. De coach vormt samen met de opdrachtgever en de coachee een gezonde driehoeksrelatie.

... en de kunst van…
In 2005 verscheen Einstein en de kunst van het zeilen, een zoektocht naar de nieuwe rol van de leidinggevende. Een lees- en werkboek over leiderschap en management. Een gebruikersboek dat uitnodigt mee op zoek te gaan naar de nieuwe rol van een leider. Het verzoek van veel gebruikers om ‘meer’, krijgt gehoor in de reeks Einstein en de kunst van... Boeken met dezelfde ambitie, die de structuur, het karakter en de speelsheid van het basisboek naadloos volgen.

Coaching
In dit boek staat coaching van individuele professionals centraal. Prikkelende verhalen en herkenbare praktijkvoorbeelden dagen de lezer uit en zetten aan tot nadenken over het fenomeen coaching. De drie hoofdrolspelers die bij coaching betrokken zijn: de coachee, de opdrachtgever en de coach vormen de doelgroep voor dit boek. De thema’s die aan bod komen, worden steeds voor elk van de drie betrokkenen in het coachingsproces beschreven. Coachee, coach en opdrachtgever kunnen daar hun voordeel mee doen.
De Systeemtheorie en de Transactionele Analyse vormen het theoretisch kader voor een eigen visie op coaching. Binnen die visie worden het leren van volwassenen en de juiste afstemming tussen coachee, opdrachtgever en coach uitgebreid besproken.

Als aanvulling op het boek is er de interactieve website: www.alberteinstein.nl.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rik Bekking, Theo van Mulken
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088500596
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99