Douane in vogelvlucht

regelgeving praktisch toegelicht

Prijs € 36,91

Uitverkocht

B.J.B. Boersma, A.P. van Breukelen

Paperback | Mei 2006 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Steeds meer Nederlandse ondernemers en logistieke opleidingen in Nederland komen tot het besef dat een module "douanewetgeving" onontbeerlijk is voor een goede bedrijfsvoering c.q. een adequate opleiding. Hoewel er sinds enkele jaren sprake is van een douane-unie (Europese Unie), en de douaneformaliteiten daardoor aan de binnengrenzen zijn verdwenen, wordt de regelgeving namelijk steeds omvangrijker. Dit gaat gepaard met steeds meer formaliteiten die vervuld moeten worden. Het op de juiste wijze omgaan met deze regelgeving en het op de juiste wijze vervullen van formaliteiten vraagt een goede opleiding. Zeker indien men daarbij in ogenschouw neemt dat het op een juiste wijze vervullen van deze formaliteiten kan leiden tot een op fiscaal gebied meer efficiënte bedrijfsvoering.Dit boek heeft als doel deze complexe regelgeving op een overzichtelijke wijze aan te bieden op mbo- en hbo-niveau. Dat neemt echter niet weg dat het ook een goede basis vormt voor een ieder die in zijn dagelijks werk belast is met internationale handel en de bijbehorende douaneformaliteiten. De vele voorbeelden maken dit boek tot een praktisch instrument.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
B.J.B. Boersma, A.P. van Breukelen
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789012115513
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
189

Beschrijving

Steeds meer Nederlandse ondernemers en logistieke opleidingen in Nederland komen tot het besef dat een module "douanewetgeving" onontbeerlijk is voor een goede bedrijfsvoering c.q. een adequate opleiding. Hoewel er sinds enkele jaren sprake is van een douane-unie (Europese Unie), en de douaneformaliteiten daardoor aan de binnengrenzen zijn verdwenen, wordt de regelgeving namelijk steeds omvangrijker. Dit gaat gepaard met steeds meer formaliteiten die vervuld moeten worden. Het op de juiste wijze omgaan met deze regelgeving en het op de juiste wijze vervullen van formaliteiten vraagt een goede opleiding. Zeker indien men daarbij in ogenschouw neemt dat het op een juiste wijze vervullen van deze formaliteiten kan leiden tot een op fiscaal gebied meer efficiënte bedrijfsvoering.
Dit boek heeft als doel deze complexe regelgeving op een overzichtelijke wijze aan te bieden op mbo- en hbo-niveau. Dat neemt echter niet weg dat het ook een goede basis vormt voor een ieder die in zijn dagelijks werk belast is met internationale handel en de bijbehorende douaneformaliteiten. De vele voorbeelden maken dit boek tot een praktisch instrument.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
B.J.B. Boersma, A.P. van Breukelen
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789012115513
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
189

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99