Doorbreek de cirkel

hoe managers onbewust verandering blokkeren

Prijs € 23,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Arend Ardon

Hardback | Maart 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De meeste managers hebben tegenwoordig veel kennis over verandermanagement. Toch loopt het nogal eens spaak. ‘Geen wonder,’ zegt Arend Ardon, ‘hun kennis stuurt maar zeer beperkt hun handelen. Zonder dat ze het weten hebben zij aannames over hun medewerkers die hen juist in de problemen brengen. En onbewust vertonen zij gedrag waarmee zij initiatief en verantwoordelijkheidsgevoel van medewerkers ondermijnen. Om de situatie te redden, voeren ze de druk op en maken gevoelige onderwerpen onbespreekbaar. Onbewust en onbedoeld. Zo ontstaan vicieuze cirkels en terugkerende problemen.’De enige manier om zulke taaie situaties te doorbreken is te begrijpen hoe je die als manager zelf in stand houdt. Ardon maakt glashelder hoe zulke situaties ontstaan en biedt doe-het-zelfinterventies om ze te doorbreken. Dit ideeënrijke, praktische en wetenschappelijk onderbouwde boek laat haarfijn zien wat er echt gebeurt terwijl we praten over verandering. Het is de ontbrekende schakel in de veranderliteratuur en verplichte kost voor elke manager, adviseur en student die wil begrijpen waarom het soms zo moeizaam gaat.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arend Ardon
Uitgever
Business Contact
ISBN
9789047003960
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
123

Beschrijving

De meeste managers hebben tegenwoordig veel kennis over verandermanagement. Toch loopt het nogal eens spaak. ‘Geen wonder,’ zegt Arend Ardon, ‘hun kennis stuurt maar zeer beperkt hun handelen. Zonder dat ze het weten hebben zij aannames over hun medewerkers die hen juist in de problemen brengen. En onbewust vertonen zij gedrag waarmee zij initiatief en verantwoordelijkheidsgevoel van medewerkers ondermijnen. Om de situatie te redden, voeren ze de druk op en maken gevoelige onderwerpen onbespreekbaar. Onbewust en onbedoeld. Zo ontstaan vicieuze cirkels en terugkerende problemen.’
De enige manier om zulke taaie situaties te doorbreken is te begrijpen hoe je die als manager zelf in stand houdt. Ardon maakt glashelder hoe zulke situaties ontstaan en biedt doe-het-zelfinterventies om ze te doorbreken. Dit ideeënrijke, praktische en wetenschappelijk onderbouwde boek laat haarfijn zien wat er echt gebeurt terwijl we praten over verandering. Het is de ontbrekende schakel in de veranderliteratuur en verplichte kost voor elke manager, adviseur en student die wil begrijpen waarom het soms zo moeizaam gaat.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arend Ardon
Uitgever
Business Contact
ISBN
9789047003960
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
123

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99