Bouwen aan vertrouwen

diagnoses en remedies

Prijs € 53,00

Uitverkocht

P.J.M. de Goede

Paperback | December 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als men de opinieleiders in de media mag geloven heeft de gemiddelde burger niet veel vertrouwen meer in het openbaar bestuur. Maar is er wel reden tot zorg? Misschien is de veronderstelde daling van vertrouwen alleen maar een tijdelijke dip? En is gezond wantrouwen niet net zo hard nodig in onze parlementaire democratie? En waar hebben we het precies over? Gaat het om vertrouwen in het zittende kabinet, het parlement, de politieke partijen, de ambtenaren, de Europese Unie of de grondslagen van de democratie?En welke verklaringen worden voor afnemend vertrouwen zoal aangevoerd? Verwachten burgers te veel van de overheid? Lijden burgers onder angst en onzekerheid in een globaliserende risicomaatschappij? Schiet de dienstverlening van de overheid tekort? Of ligt het aan cynische media die incidenten en affaires uitvergroten?Een interessante vraag is ook of Nederland in de pas loopt met ontwikkelingen in andere landen. En is het tij nog te keren? Welke remedies zijn voorhanden? Drastische vernieuwing van het politieke bestel door referenda en een ander kiesstelsel? Beleid dat de erosie van 'sociaal kapitaal' tegengaat? Of is een andere stijl van politici en bestuurders de remedie?Al deze vragen komen aan bod in dit boek, dat op initiatief van de Raad voor het openbaar bestuur tot stand is gekomen. De auteurs zijn experts op het gebied van vertrouwen in het publieke domein. De redactie was in handen van Arno Korsten (lid van de Raad voor het openbaar bestuur) en Peter de Goede (senior adviseur van de Raad voor het openbaar bestuur).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P.J.M. de Goede
Uitgever
Convoy Uitgevers BV
ISBN
9789035240247
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
262

Beschrijving

Als men de opinieleiders in de media mag geloven heeft de gemiddelde burger niet veel vertrouwen meer in het openbaar bestuur. Maar is er wel reden tot zorg? Misschien is de veronderstelde daling van vertrouwen alleen maar een tijdelijke dip? En is gezond wantrouwen niet net zo hard nodig in onze parlementaire democratie? En waar hebben we het precies over? Gaat het om vertrouwen in het zittende kabinet, het parlement, de politieke partijen, de ambtenaren, de Europese Unie of de grondslagen van de democratie?

En welke verklaringen worden voor afnemend vertrouwen zoal aangevoerd? Verwachten burgers te veel van de overheid? Lijden burgers onder angst en onzekerheid in een globaliserende risicomaatschappij? Schiet de dienstverlening van de overheid tekort? Of ligt het aan cynische media die incidenten en affaires uitvergroten?

Een interessante vraag is ook of Nederland in de pas loopt met ontwikkelingen in andere landen. En is het tij nog te keren? Welke remedies zijn voorhanden? Drastische vernieuwing van het politieke bestel door referenda en een ander kiesstelsel? Beleid dat de erosie van 'sociaal kapitaal' tegengaat? Of is een andere stijl van politici en bestuurders de remedie?

Al deze vragen komen aan bod in dit boek, dat op initiatief van de Raad voor het openbaar bestuur tot stand is gekomen. De auteurs zijn experts op het gebied van vertrouwen in het publieke domein. De redactie was in handen van Arno Korsten (lid van de Raad voor het openbaar bestuur) en Peter de Goede (senior adviseur van de Raad voor het openbaar bestuur).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P.J.M. de Goede
Uitgever
Convoy Uitgevers BV
ISBN
9789035240247
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
262

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99