Management in het familiebedrijf

Prijs € 93,00

Niet beschikbaar

Paperback | Januari 2006 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 469 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Ieder bedrijf heeft ondernemerschap nodig om te overleven. De kunst om nieuwe idee te genereren en uiteindelijk succesvol op de markt te brengen, draagt bij aan de continu it van het bedrijf. Maar ondernemerschap alleen zal niet genoeg zijn. Ook het zorg dragen voor de werknemers, klanten, leveranciers en aandeelhouders is essentieel. Een paternalistische houding (in de goede zin van het woord) cre t een beschermde, harmonieuze (werk) omgeving die belangrijk is voor success. Ten slotte zal ook een managementperspectief noodzakelijk zijn voor langdurig succes. Management draagt bij aan het ordelijk laten verlopen van processen. Door het implementeren van structureel management is een organisatie in staat om ontwikkelingen te beheren en te beheersen. Waar nodig kan tussentijds worden ingegrepen.De drie ideologie ondernemerschap, paternalisme en management vormen het uitgangspunt van een drieluik over continu it in het familiebedrijf. De drie ideologie zijn contrasterend. De schrijvers stellen dat alle drie even wichtig in een familiebedrijf aanwezig dienen te zijn om de levensvatbaarheid van het familiebedrijf p de lange termijn te vergroten.Ondernemers willen graag ondernemen. Zij zijn hierbij bereid om risico’s te nemen. Uiteraard moeten zij vooral blijven ondernemen. Zij kunnen echter wel leren om structuren in te bedden zodat de verschillende risico’s in kaart worden gebracht en beheersbaar blijven. Zo versterken ondernemerschap en management elkaar.Verschillende experts geven hun visie op bepaalde aspecten van management waaraan ondernemers nu al aandacht zouden moeten besteden.Prof. dr. R.H. Fl ren bekleedt de Berk Accountants en Belastingadviseurs leerstoel Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht aan Nyenrode Business UniversiteitS.F. Jansen RA is als vennoot verbonden aan Berk Accountants en Belastingadviseurs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013034653
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
190

Beschrijving

Ieder bedrijf heeft ondernemerschap nodig om te overleven. De kunst om nieuwe idee te genereren en uiteindelijk succesvol op de markt te brengen, draagt bij aan de continu it van het bedrijf. Maar ondernemerschap alleen zal niet genoeg zijn. Ook het zorg dragen voor de werknemers, klanten, leveranciers en aandeelhouders is essentieel. Een paternalistische houding (in de goede zin van het woord) cre t een beschermde, harmonieuze (werk) omgeving die belangrijk is voor success. Ten slotte zal ook een managementperspectief noodzakelijk zijn voor langdurig succes. Management draagt bij aan het ordelijk laten verlopen van processen. Door het implementeren van structureel management is een organisatie in staat om ontwikkelingen te beheren en te beheersen. Waar nodig kan tussentijds worden ingegrepen.
De drie ideologie ondernemerschap, paternalisme en management vormen het uitgangspunt van een drieluik over continu it in het familiebedrijf. De drie ideologie zijn contrasterend. De schrijvers stellen dat alle drie even wichtig in een familiebedrijf aanwezig dienen te zijn om de levensvatbaarheid van het familiebedrijf p de lange termijn te vergroten.
Ondernemers willen graag ondernemen. Zij zijn hierbij bereid om risico’s te nemen. Uiteraard moeten zij vooral blijven ondernemen. Zij kunnen echter wel leren om structuren in te bedden zodat de verschillende risico’s in kaart worden gebracht en beheersbaar blijven. Zo versterken ondernemerschap en management elkaar.
Verschillende experts geven hun visie op bepaalde aspecten van management waaraan ondernemers nu al aandacht zouden moeten besteden.
Prof. dr. R.H. Fl ren bekleedt de Berk Accountants en Belastingadviseurs leerstoel Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht aan Nyenrode Business Universiteit
S.F. Jansen RA is als vennoot verbonden aan Berk Accountants en Belastingadviseurs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013034653
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
190

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99