Mali Een kaartenhuis

Getuigenis van een crisis

Prijs € 22,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Mirjam Tassing

Paperback | Augustus 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

2012. In het noorden van Mali vallen rebellen verscheidene militaire kampen aan. Het Malinese leger, dat zich niet voorbereid voelt op de situatie, begint een muiterij die uitloopt op een staatsgreep. Binnen enkele dagen lopen de rebellen, gesteund door jihadisten, het gehele noorden van Mali onder de voet.Hoe kon dit gebeuren? Mali was toch hét voorbeeld van democratie en stabiliteit in West-Afrika? De zoektocht naar de oorzaken en oplossingen voor de crisis loopt al snel vast in een benadering van business as usual, zowel door de Malinese politieke elite als de internationale gemeenschap. Het vredesakkoord dat in 2015 wordt ondertekend, biedt inhoudelijk kansen, maar verwordt tot een afleidingsmanoeuvre van de daadwerkelijke doelstellingen van duurzame vrede en ontwikkeling. De onveiligheid neemt toe en spreidt zich uit naar het centrum van Mali.Het is twee voor twaalf. De onvrede over het bestuur loopt steeds hoger op en het bestaande politieke systeem levert onvoldoende antwoorden. De kans op escalatie neemt toe, zeker rondom de verkiezingen. Dit persoonlijke verslag van de crisis en de achtergronden ervan helpt de huidige ontwikkelingen in Mali beter te begrijpen.De auteurMirjam Tassing is een voormalig diplomaat die de afgelopen 11 jaar in Afrika doorbracht in dienst van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Recentelijk aanvaardde zij de functie van landenvertegenwoordiger voor het Nederlands Instituut voor Meerpartijendemocratie (NIMD) in Mali.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mirjam Tassing
Uitgever
LM Publishers
ISBN
9789460224904
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216

Beschrijving

2012. In het noorden van Mali vallen rebellen verscheidene militaire kampen aan. Het Malinese leger, dat zich niet voorbereid voelt op de situatie, begint een muiterij die uitloopt op een staatsgreep. Binnen enkele dagen lopen de rebellen, gesteund door jihadisten, het gehele noorden van Mali onder de voet.

Hoe kon dit gebeuren? Mali was toch hét voorbeeld van democratie en stabiliteit in West-Afrika? De zoektocht naar de oorzaken en oplossingen voor de crisis loopt al snel vast in een benadering van business as usual, zowel door de Malinese politieke elite als de internationale gemeenschap. Het vredesakkoord dat in 2015 wordt ondertekend, biedt inhoudelijk kansen, maar verwordt tot een afleidingsmanoeuvre van de daadwerkelijke doelstellingen van duurzame vrede en ontwikkeling. De onveiligheid neemt toe en spreidt zich uit naar het centrum van Mali.

Het is twee voor twaalf. De onvrede over het bestuur loopt steeds hoger op en het bestaande politieke systeem levert onvoldoende antwoorden. De kans op escalatie neemt toe, zeker rondom de verkiezingen. Dit persoonlijke verslag van de crisis en de achtergronden ervan helpt de huidige ontwikkelingen in Mali beter te begrijpen.
De auteur

Mirjam Tassing is een voormalig diplomaat die de afgelopen 11 jaar in Afrika doorbracht in dienst van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Recentelijk aanvaardde zij de functie van landenvertegenwoordiger voor het Nederlands Instituut voor Meerpartijendemocratie (NIMD) in Mali.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mirjam Tassing
Uitgever
LM Publishers
ISBN
9789460224904
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99