Making migration work

the future of labour migration in the European Union

Prijs € 30,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Europa is straks een krimpend continent. Hebben we daarom meer arbeidsmigranten nodig? En voegen zij zich als vanzelf in onze economie en samenleving? Of zijn de deuren al te ver opengezet? In betere banen gaat in de vraag hoe het arbeidsmigratiebeleid nu en in de toekomst vorm moet krijgen, in Nederland en de Europese Unie. Een aantal internationaal gerenommeerde wetenschappers analyseert de Europese arbeidsmigratie van vandaag en doordrenkt de uitdagingen voor morgen. Dit boek maakt duidelijk dat migratie een ander gezicht heeft gekregen. De meeste migranten die nu naar Nederland komen zij Europeanen, vaak uit Midden- en Oost-Europa. Sommigen blijven voorgoed anderen keren terug. Ook verwelkomt Nederland steeds meer hoger opgeleiden, regelmatig van buiten Europa. Door open grenzen is migratiebeleid vooral arbeidsmarktbeleid geworden.Voor beter arbeidsmigratiebeleid is inzicht noodzakelijk in de toekomstige structuur van de arbeidsmarkt in een globaliserende economie. Alleen dan kan arbeidsmigratie beter worden afgewogen tegen andere alternatieven. Is investeren in scholing te verkiezen boven buitenlandse werknemers? Bovendien: willen er straks nog wel mensen naar Nederland komen? Bij een ander gezicht van migratie hoort tenslotte een ander integratiebeleid. Daarbij mag van overheid en werkgevers meer worden verwacht. En bovenal van Brussel.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089645579
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Europa is straks een krimpend continent. Hebben we daarom meer arbeidsmigranten nodig? En voegen zij zich als vanzelf in onze economie en samenleving? Of zijn de deuren al te ver opengezet? In betere banen gaat in de vraag hoe het arbeidsmigratiebeleid nu en in de toekomst vorm moet krijgen, in Nederland en de Europese Unie. Een aantal internationaal gerenommeerde wetenschappers analyseert de Europese arbeidsmigratie van vandaag en doordrenkt de uitdagingen voor morgen.

Dit boek maakt duidelijk dat migratie een ander gezicht heeft gekregen. De meeste migranten die nu naar Nederland komen zij Europeanen, vaak uit Midden- en Oost-Europa. Sommigen blijven voorgoed anderen keren terug. Ook verwelkomt Nederland steeds meer hoger opgeleiden, regelmatig van buiten Europa. Door open grenzen is migratiebeleid vooral arbeidsmarktbeleid geworden.

Voor beter arbeidsmigratiebeleid is inzicht noodzakelijk in de toekomstige structuur van de arbeidsmarkt in een globaliserende economie. Alleen dan kan arbeidsmigratie beter worden afgewogen tegen andere alternatieven. Is investeren in scholing te verkiezen boven buitenlandse werknemers? Bovendien: willen er straks nog wel mensen naar Nederland komen? Bij een ander gezicht van migratie hoort tenslotte een ander integratiebeleid. Daarbij mag van overheid en werkgevers meer worden verwacht. En bovenal van Brussel.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089645579
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99