Magistrale manoeuvres in Moskou

Prijs € 17,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

John Beringen

Paperback | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

John Beringen is bekend geworden door o.a. zijn boek "Het verschijnsel Bob Evers", hetgeen inmiddels een veel gezocht collectors-item is geworden. Geïnspireerd door de unieke opzet van de Bob Evers- verhalen besloot hij een eigen serie op te zetten: de "Fred Huizinga-serie""Magistrale Manoeuvres in Moskou" is het eerste deel uit een trilogie.Hoofdpersonen zijn drie jongens uit Utrecht van begin twintig jaar oud, t.w.: Fred Huizinga, die bij zijn vader in de zaak (een metaalbedrijf) werkt op de afdeling verkoop, Peter Heygraaf, advocatenzoon en student rechten Hans Verlinden, die werkzaam is op het administratieve vlak via uitzendbureaus.Het verhaal speelt zich af in 1992, een jaar na de val van het ijzeren gordijn. Huizinga Sr. kan hierdoor zaken doen meteen transportbedrijf in Moskou, "Novi Transport", geleid door ene Igor Proliv die hem staal kan leveren en ook kan zorgen voor het transport naar Nederland. Dat gaat een tijd goed tot er iets vreemds voorvalt. Vader Huizinga besluit Fred, samen met zijn twee vrienden naar Moskou te sturen in de hoop iets uit te vinden. Aldaar maken de jongens kennis met Michael Motorin, een jonge Rus die Engels studeert. Ze vertellen hem over hun missie en gaan met hun vieren op onderzoek uit. Igor Proliv blijkt in het souterrain van zijn firma opgesloten te zitten terwijl zijn vier medewerkers de firma financieel proberen leeg te trekken. Het komt tot een tactische inval waarbij twee van de vier schurken weten te ontsnappen. Daarna komen de jongens er achter dat deze twee naar Irkoetsk zijn afgereisd. In overleg met Igor besluiten ze samen met Michael eveneens daar naartoe af te reizen teneinde te proberen de gestolen Tschaika van Igor alsmede een groot bedrag aan gestolen contanten terug te krijgen. De missie aldaar slaagt slechts gedeeltelijk. Uiteindelijk verplaatst de plaats van handeling zich naar Wladiwostok alwaar de finale plaatsvindt in een voormalige kunststoffabriek waar in het laboratorium angstaanjagende dingen werden voorbereid.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
John Beringen
Uitgever
Boekenindustrie VOF
ISBN
9789492046222
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
214

Beschrijving

John Beringen is bekend geworden door o.a. zijn boek "Het verschijnsel Bob Evers", hetgeen inmiddels een veel gezocht collectors-item is geworden. Geïnspireerd door de unieke opzet van de Bob Evers- verhalen besloot hij een eigen serie op te zetten: de "Fred Huizinga-serie"

"Magistrale Manoeuvres in Moskou" is het eerste deel uit een trilogie.

Hoofdpersonen zijn drie jongens uit Utrecht van begin twintig jaar oud, t.w.: Fred Huizinga, die bij zijn vader in de zaak (een metaalbedrijf) werkt op de afdeling verkoop, Peter Heygraaf, advocatenzoon en student rechten Hans Verlinden, die werkzaam is op het administratieve vlak via uitzendbureaus.
Het verhaal speelt zich af in 1992, een jaar na de val van het ijzeren gordijn. Huizinga Sr. kan hierdoor zaken doen meteen transportbedrijf in Moskou, "Novi Transport", geleid door ene Igor Proliv die hem staal kan leveren en ook kan zorgen voor het transport naar Nederland. Dat gaat een tijd goed tot er iets vreemds voorvalt.
Vader Huizinga besluit Fred, samen met zijn twee vrienden naar Moskou te sturen in de hoop iets uit te vinden. Aldaar maken de jongens kennis met Michael Motorin, een jonge Rus die Engels studeert. Ze vertellen hem over hun missie en gaan met hun vieren op onderzoek uit. Igor Proliv blijkt in het souterrain van zijn firma opgesloten te zitten terwijl zijn vier medewerkers de firma financieel proberen leeg te trekken.
Het komt tot een tactische inval waarbij twee van de vier schurken weten te ontsnappen. Daarna komen de jongens er achter dat deze twee naar Irkoetsk zijn afgereisd. In overleg met Igor besluiten ze samen met Michael eveneens daar naartoe af te reizen teneinde te proberen de gestolen Tschaika van Igor alsmede een groot bedrag aan gestolen contanten terug te krijgen. De missie aldaar slaagt slechts gedeeltelijk. Uiteindelijk verplaatst de plaats van handeling zich naar Wladiwostok alwaar de finale plaatsvindt in een voormalige kunststoffabriek waar in het laboratorium angstaanjagende dingen werden voorbereid.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
John Beringen
Uitgever
Boekenindustrie VOF
ISBN
9789492046222
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
214

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99