Madame H.

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jacob Vis

Paperback | Februari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Lynn Vos, de mooie molenaarsdochter uit Noordwest Overijssel die na een succesvolle tv-serie een beroemde filmster werd in Engeland, keert terug naar haar geboortestreek om haar vader te helpen die door een val van de trap is uitgeschakeld. Tegelijkertijd wil ze het contact herstellen met commissaris Ben van Arkel met wie ze vroeger een gepassioneerde relatie heeft gehad en die ze, ondanks de glamour van haar huidige status en talloze huwelijksaanzoeken van haar aanbidders, maar niet kan vergeten. Helga van Beuningen, een voormalige society-beauty uit IJsselmonde heeft een gevangenisstraf van vijftien jaar uitgezeten voor een crime passionele: de dubbele moord op haar man en zijn minnares. Ben van Arkel, destijds inspecteur in dezelfde stad, was in 1995 verantwoordelijk voor haar arrestatie. Na haar vrijlating woont ze in Frankrijk samen met Rob Baan, een gepensioneerd geneticus die al sinds hun jeugd verliefd op haar is, maar een rustige levensavond is hem niet gegeven. Helga wordt verteerd door wraak op de man die haar van haar vrijheid beroofde: een obsessie die haar leven en dat van haar minnaar dreigt te beheersen. Ben van Arkel weet niets van Helga's wraakgevoelens. Hij koestert de hernieuwde relatie met Lynn die echter opnieuw onder druk komt te staan als ze betrokken raken bij de jihad, de heilige oorlog, die via de Marokkaanse broers Ahmed en Hassan al-Rachid beangstigend dichtbij komt..Jacob Vis werd maar liefst zes keer genomineerd voor De Gouden Strop, de prijs voor het spannendste boek. Voor zijn boeken krijgt hij altijd 3 of 4 sterren van de VN detective-&thrillergids!Jacob Vis won met De zwarte duivel in 2015 De Diamanten Kogel, de Vlaamse prijs voor de beste Nederlandstalige thriller!De pers over Jacob Vis:"Als een 21-eeuwse historicus iets wil weten over het Nederlandse straatrumoer in de jaren negentig, dan moet hij niet het werk van Mulisch, maar dat van Jacob Vis erop naslaan". (Wilfried Takken in NRC Handelsblad)"De stijl van Vis is verraderlijk subtiel en de opbouw geraffineerd. In zijn boeken gelden eerder literaire wetten dan die van de thriller en dat zal de fijnzinnige lezer bekoren."(Dick Laning in de GPD-dagbladen)"Hard, geestig, maatschappijkritisch, liefdevol en soms angstig dichtbij" (Juryrapport Gouden Strop)"Schitterend en met veel inleving geschreven....en spannend!"(Rinus Ferdinandusse in Vrij Nederland).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jacob Vis
Uitgever
Ellessy Crime
ISBN
9789086603008
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Lynn Vos, de mooie molenaarsdochter uit Noordwest Overijssel die na een succesvolle tv-serie een beroemde filmster werd in Engeland, keert terug naar haar geboortestreek om haar vader te helpen die door een val van de trap is uitgeschakeld. Tegelijkertijd wil ze het contact herstellen met commissaris Ben van Arkel met wie ze vroeger een gepassioneerde relatie heeft gehad en die ze, ondanks de glamour van haar huidige status en talloze huwelijksaanzoeken van haar aanbidders, maar niet kan vergeten.

Helga van Beuningen, een voormalige society-beauty uit IJsselmonde heeft een gevangenisstraf van vijftien jaar uitgezeten voor een crime passionele: de dubbele moord op haar man en zijn minnares. Ben van Arkel, destijds inspecteur in dezelfde stad, was in 1995 verantwoordelijk voor haar arrestatie. Na haar vrijlating woont ze in Frankrijk samen met Rob Baan, een gepensioneerd geneticus die al sinds hun jeugd verliefd op haar is, maar een rustige levensavond is hem niet gegeven. Helga wordt verteerd door wraak op de man die haar van haar vrijheid beroofde: een obsessie die haar leven en dat van haar minnaar dreigt te beheersen. Ben van Arkel weet niets van Helga's wraakgevoelens. Hij koestert de hernieuwde relatie met Lynn die echter opnieuw onder druk komt te staan als ze betrokken raken bij de jihad, de heilige oorlog, die via de Marokkaanse broers Ahmed en Hassan al-Rachid beangstigend dichtbij komt..

Jacob Vis werd maar liefst zes keer genomineerd voor De Gouden Strop, de prijs voor het spannendste boek. Voor zijn boeken krijgt hij altijd 3 of 4 sterren van de VN detective-&thrillergids!
Jacob Vis won met De zwarte duivel in 2015 De Diamanten Kogel, de Vlaamse prijs voor de beste Nederlandstalige thriller!

De pers over Jacob Vis:
"Als een 21-eeuwse historicus iets wil weten over het Nederlandse straatrumoer in de jaren negentig, dan moet hij niet het werk van Mulisch, maar dat van Jacob Vis erop naslaan". (Wilfried Takken in NRC Handelsblad)
"De stijl van Vis is verraderlijk subtiel en de opbouw geraffineerd. In zijn boeken gelden eerder literaire wetten dan die van de thriller en dat zal de fijnzinnige lezer bekoren."
(Dick Laning in de GPD-dagbladen)
"Hard, geestig, maatschappijkritisch, liefdevol en soms angstig dichtbij" (Juryrapport Gouden Strop)
"Schitterend en met veel inleving geschreven....en spannend!"(Rinus Ferdinandusse in Vrij Nederland).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jacob Vis
Uitgever
Ellessy Crime
ISBN
9789086603008
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99