Machineonderdelen, theorie en praktijk, 4e editie

Prijs € 84,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

R.L. Mott

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Machineonderdelen, theorie & praktijk leert studenten concepten, procedures, gegevens en besluitanalyse-technieken die nodig zijn om machineonderdelen te ontwerpen. Het boek begint met het ontwerpconcept van een compleet vermogenstransmissiesysteem en enkele van de belangrijkste machineonderdelen, zoals snaar- en kettingaandrijvingen, tandwielen, assen, spieën, koppelingen, afdichtingen en rollagers. Daarna worden diverse andere belangrijke machineonderdelen behandeld zoals glijlagers, lineaire aandrijvingen, bevestigingsmiddelen, veren, machineframes, bout- en lasverbindingen, elektromotoren, besturingen, koppelingen en remmen. Heldere foto's en illustraties verlevendigen de stof en helpen de student zijn begrip van de theoretische concepten te vergroten.Ieder hoofdstuk bevat vraagstukken en geprogrammeerde instructies die de student stap voor stap bekend maken met de verschillende oplossingsprocedures. Op de bijbehorende cd-rom staat de mechanische ontwerpsoftware MDESIGN, die hulp biedt bij complexe berekeningen.Bij dit boek is een begeleidende uitgave beschikbaar met aanvullend materiaal op het theorieboek: Machineonderdelen, tabellen en antwoorden. Deze uitgave bevat: - Specifieke normen (DIN/ISO).- Geselecteerde tabellen rond ontwerpgerelateerde thema's, zoals bijvoorbeeld: voorkeursmaten, eigenschappen, uitwijkingsformules, concentratiefactoren.- Antwoorden op geselecteerde vraagstukken aan het eind van elk hoofdstuk.Doelgroep Dit boek is geschikt voor studenten in het hoger technisch onderwijs, met name bij de opleidingen Werktuigbouwkunde en Elektromechanica, maar ook bij Technische bedrijfskunde en Elektrotechniek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R.L. Mott
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043015950
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Machineonderdelen, theorie & praktijk leert studenten concepten, procedures, gegevens en besluitanalyse-technieken die nodig zijn om machineonderdelen te ontwerpen.

Het boek begint met het ontwerpconcept van een compleet vermogenstransmissiesysteem en enkele van de belangrijkste machineonderdelen, zoals snaar- en kettingaandrijvingen, tandwielen, assen, spieën, koppelingen, afdichtingen en rollagers. Daarna worden diverse andere belangrijke machineonderdelen behandeld zoals glijlagers, lineaire aandrijvingen, bevestigingsmiddelen, veren, machineframes, bout- en lasverbindingen, elektromotoren, besturingen, koppelingen en remmen.

Heldere foto's en illustraties verlevendigen de stof en helpen de student zijn begrip van de theoretische concepten te vergroten.

Ieder hoofdstuk bevat vraagstukken en geprogrammeerde instructies die de student stap voor stap bekend maken met de verschillende oplossingsprocedures. Op de bijbehorende cd-rom staat de mechanische ontwerpsoftware MDESIGN, die hulp biedt bij complexe berekeningen.

Bij dit boek is een begeleidende uitgave beschikbaar met aanvullend materiaal op het theorieboek: Machineonderdelen, tabellen en antwoorden. Deze uitgave bevat:
- Specifieke normen (DIN/ISO).
- Geselecteerde tabellen rond ontwerpgerelateerde thema's, zoals bijvoorbeeld: voorkeursmaten, eigenschappen, uitwijkingsformules, concentratiefactoren.
- Antwoorden op geselecteerde vraagstukken aan het eind van elk hoofdstuk.

Doelgroep
Dit boek is geschikt voor studenten in het hoger technisch onderwijs, met name bij de opleidingen
Werktuigbouwkunde en Elektromechanica, maar ook bij Technische bedrijfskunde en Elektrotechniek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R.L. Mott
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043015950
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99