Maak je organisatie FIT

verbeteren zonder reorganiseren

Prijs € 40,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Arjan Eleveld

Paperback | Maart 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Je kunt de wedstrijd pas winnen als je in conditie bent. Dat geldt ook voor organisaties. Aan bedrijven en publieke instellingen worden steeds hogere eisen gesteld en toch benutten veel organisaties hun mogelijkheden niet.Dit boek gaat over het creëren van focus, het versterken van involvement en het opbouwen van trust (FIT), de kenmerkende factoren van succesvolle organisaties. De tragedie van organisaties in een slechte conditie is dat iedereen zich drie slagen in de rondte werkt en dat er toch niks verbetert. In Maak je organisatie FIT beschrijft Arjan Eleveld wat leiders kunnen doen om dat te doorbreken. Uiteindelijk zijn zij het die de grootste invloed hebben op de FIT-factoren van de organisatie. Hij laat zien wat ze kunnen doen aan een te laag niveau van engagement, maar ook aan wantrouwen, bureaucratie en stroperigheid. Ook medewerkers hebben daar belang bij: in een fitte organisatie gaan bedrijfsprestaties en geïnspireerde medewerkers hand in hand.Eleveld heeft een diep inzicht in de processen die plaatsvinden binnen organisaties. Hij laat zien hoe belemmerende dynamieken zichzelf in stand houden en de conditie kunnen afbreken. Hoe onbewuste processen en de kracht van de onderstroom leiders vleugellam kunnen maken. Het boek is echter meer dan een analyse van problemen. Voetbaltrainer Louis van Gaal en Feike Sijbesma, bestuursvoorzitter van DSM, geven inzicht in hun leiderschap. Mede aan de hand hiervan en vele praktijkvoorbeelden krijgen managers, ondernemers en leidinggevenden te zien wat zij kunnen doen om hun eigen organisatie FIT te maken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arjan Eleveld
Uitgever
Boom
ISBN
9789024400614
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112

Beschrijving

Je kunt de wedstrijd pas winnen als je in conditie bent. Dat geldt ook voor organisaties. Aan bedrijven en publieke instellingen worden steeds hogere eisen gesteld en toch benutten veel organisaties hun mogelijkheden niet.

Dit boek gaat over het creëren van focus, het versterken van involvement en het opbouwen van trust (FIT), de kenmerkende factoren van succesvolle organisaties. De tragedie van organisaties in een slechte conditie is dat iedereen zich drie slagen in de rondte werkt en dat er toch niks verbetert. In Maak je organisatie FIT beschrijft Arjan Eleveld wat leiders kunnen doen om dat te doorbreken. Uiteindelijk zijn zij het die de grootste invloed hebben op de FIT-factoren van de organisatie. Hij laat zien wat ze kunnen doen aan een te laag niveau van engagement, maar ook aan wantrouwen, bureaucratie en stroperigheid. Ook medewerkers hebben daar belang bij: in een fitte organisatie gaan bedrijfsprestaties en geïnspireerde medewerkers hand in hand.

Eleveld heeft een diep inzicht in de processen die plaatsvinden binnen organisaties. Hij laat zien hoe belemmerende dynamieken zichzelf in stand houden en de conditie kunnen afbreken. Hoe onbewuste processen en de kracht van de onderstroom leiders vleugellam kunnen maken. Het boek is echter meer dan een analyse van problemen. Voetbaltrainer Louis van Gaal en Feike Sijbesma, bestuursvoorzitter van DSM, geven inzicht in hun leiderschap. Mede aan de hand hiervan en vele praktijkvoorbeelden krijgen managers, ondernemers en leidinggevenden te zien wat zij kunnen doen om hun eigen organisatie FIT te maken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arjan Eleveld
Uitgever
Boom
ISBN
9789024400614
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99