Wuildershoeve

Prijs € 14,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Willem Schippers

Hardback | September 2013 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Na de diefstal van rode wijnappels uit de boomgaard van boer Wuilders door de kleermakerszoon Huib Witzer en zijn kameraden, komt Huib toch bij deze stugge boer in dienst.Bram van Wingen is echter een verkeerde vriend voor hem. Op de ijsbaan voert Bram Huib dronken en ontrooft hem op de terugweg naar huis van de sleutel van "Wuildershoeve", waar Huib ook de nachten doorbrengt om 's morgens vroeg paraat te kunnen zijn voor de verzorging van het vee.Boer Wuilders bestraft Huib, omdat hij Trui in de steek heeft gelaten en zich heeft beschonken op het ijs.Huib kan deze bestraffing niet verdragen. Ook is hij jaloers op Toon Grebbe, die contact zoekt met de knappe kleindochter van boer Wuilders. Huib denkt dat hij te min is voor een huwelijk met Trui en dat Toon wel voorrang zal krijgen. Daarom besluit hij om dienst te nemen in het leger, terwijl boer Wuilders hem heeft uitgekocht, omdat hij zo'n goede knecht niet missen wil.Voordat het echter zo ver is, gaat Huib op zoek naar werk bij een boer. Maar dat is moeilijk midden in de winter. Toch lukt het hem om een afspraak te maken met zijn oude vriend Bart Noppers en belooft hij Bart te gaan helpen.Tijdens Huibs afwezigheid breekt Bram in bij boer Wuilders en bemachtigt een groot geldbedrag uit diens kast. Gealarmeerd door Trui ontstaat er een vreselijk gevecht, maar toch komt er uitkomst.....

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Willem Schippers
Uitgever
Ramshoorn BV
ISBN
9789461150417
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Na de diefstal van rode wijnappels uit de boomgaard van boer Wuilders door de kleermakerszoon Huib Witzer en zijn kameraden, komt Huib toch bij deze stugge boer in dienst.
Bram van Wingen is echter een verkeerde vriend voor hem. Op de ijsbaan voert Bram Huib dronken en ontrooft hem op de terugweg naar huis van de sleutel van "Wuildershoeve", waar Huib ook de nachten doorbrengt om 's morgens vroeg paraat te kunnen zijn voor de verzorging van het vee.
Boer Wuilders bestraft Huib, omdat hij Trui in de steek heeft gelaten en zich heeft beschonken op het ijs.
Huib kan deze bestraffing niet verdragen. Ook is hij jaloers op Toon Grebbe, die contact zoekt met de knappe kleindochter van boer Wuilders. Huib denkt dat hij te min is voor een huwelijk met Trui en dat Toon wel voorrang zal krijgen. Daarom besluit hij om dienst te nemen in het leger, terwijl boer Wuilders hem heeft uitgekocht, omdat hij zo'n goede knecht niet missen wil.

Voordat het echter zo ver is, gaat Huib op zoek naar werk bij een boer. Maar dat is moeilijk midden in de winter. Toch lukt het hem om een afspraak te maken met zijn oude vriend Bart Noppers en belooft hij Bart te gaan helpen.
Tijdens Huibs afwezigheid breekt Bram in bij boer Wuilders en bemachtigt een groot geldbedrag uit diens kast. Gealarmeerd door Trui ontstaat er een vreselijk gevecht, maar toch komt er uitkomst.....

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Willem Schippers
Uitgever
Ramshoorn BV
ISBN
9789461150417
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99