Van Babylon tot New York

hoorcollege over 5.000 jaar stadsgeschiedenis

Prijs € 34,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Fik Meijer, H. Beliën, P. Knevel

Luisterboek | Juli 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De stad is een intrigerend fenomeen. Al duizenden jaren wordt er door mensen in gewoond en geleefd. Het is bovendien de plek bij uitstek waar wordt gehandeld, religie en cultuur wordt aangeboden en van waaruit wordt bestuurd. In deze collegereeks wordt een levendig overzicht gegeven van bijna 5000 jaar stadsgeschiedenis aan de hand van een aantal concrete steden in verschillende fasen van hun ontwikkeling. Ideaaltypen als de klassieke stad, de middeleeuwse stad, de barokstad en de moderne stad worden gekoppeld aan de lotgevallen van echte steden en aan de opvattingen en ambities van stedelingen en planologen van vlees en bloed.Over de sprekers:Drs. Herman Beliën is historicus en docent aan de Universiteit van Amsterdam. Beliën schreef diverse onderwijsboeken, reisgidsen en historische boeken voor een groter publiek, zoals De Nederlandse geschiedenis in een notendop en Geschiedenis op straat. Wandelingen door de geschiedenis van Nederland (samen met Paul Knevel en Ineke van Tol).Prof. dr. Fik Meijer is hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, vertaler en schrijver. Hij publiceerde o.a. Keizers sterven niet in bed, Macht zonder Grenzen, en Vreemd VolkDr. Paul Knevel is als universitair docent verbonden aan de Opleiding Geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceert regelmatig over uiteenlopende onderwerpen uit de geschiedenis van Nederland in de vroegmoderne tijd. Tot zijn recente publicaties behoort Geschiedenis op straat. Wandelingen door de geschiedenis van Nederland (samen met Herman Beliën en Ineke van Tol).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Fik Meijer, H. Beliën, P. Knevel
Uitgever
NRC Handelsblad Academie
ISBN
9789085300236
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De stad is een intrigerend fenomeen. Al duizenden jaren wordt er door mensen in gewoond en geleefd. Het is bovendien de plek bij uitstek waar wordt gehandeld, religie en cultuur wordt aangeboden en van waaruit wordt bestuurd. In deze collegereeks wordt een levendig overzicht gegeven van bijna 5000 jaar stadsgeschiedenis aan de hand van een aantal concrete steden in verschillende fasen van hun ontwikkeling. Ideaaltypen als de klassieke stad, de middeleeuwse stad, de barokstad en de moderne stad worden gekoppeld aan de lotgevallen van echte steden en aan de opvattingen en ambities van stedelingen en planologen van vlees en bloed.

Over de sprekers:
Drs. Herman Beliën is historicus en docent aan de Universiteit van Amsterdam. Beliën schreef diverse onderwijsboeken, reisgidsen en historische boeken voor een groter publiek, zoals De Nederlandse geschiedenis in een notendop en Geschiedenis op straat. Wandelingen door de geschiedenis van Nederland (samen met Paul Knevel en Ineke van Tol).

Prof. dr. Fik Meijer is hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, vertaler en schrijver. Hij publiceerde o.a. Keizers sterven niet in bed, Macht zonder Grenzen, en Vreemd Volk

Dr. Paul Knevel is als universitair docent verbonden aan de Opleiding Geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceert regelmatig over uiteenlopende onderwerpen uit de geschiedenis van Nederland in de vroegmoderne tijd. Tot zijn recente publicaties behoort Geschiedenis op straat. Wandelingen door de geschiedenis van Nederland (samen met Herman Beliën en Ineke van Tol).


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Fik Meijer, H. Beliën, P. Knevel
Uitgever
NRC Handelsblad Academie
ISBN
9789085300236
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99