Psychiatrie

van diagnose tot behandeling

Prijs € 57,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Ron van Deth

Paperback | Juni 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Psychiatrie,van diagnose tot behandeling' geeft een overzicht van de moderne psychiatrie in al haar facetten. Het eerste deel beschrijft de wetenschappelijke principes en methoden van de psychiatrie. Daarbij wordt op evenwichtige wijze aandacht geschonken aan de biologische, psychologische en sociale invalshoeken. In het tweede deel staan de voornaamste psychiatrische stoornissen centraal. Aan de hand van praktijkvoorbeelden komen telkens de kenmerken, de verklaring, de behandeling en het verloop van de stoornis aan bod.Dit boek is bedoeld voor iedereen die op een snelle en toegankelijke manier kennis wil maken met de moderne psychiatrie: studenten maar ook geïnteresseerde leken, mensen met psychische problemen of hun directe omgeving, en verder iedereen die beroepshalve met de wereld van de psychiatrie worden geconfronteerd. Dit kunnen hulpverleners, maatschappelijkwerkers en personeelsmanagers zijn, maar ook mensen werkzaam bij justitie en politie of in het onderwijs. Het boek is in heldere taal geschreven en voorzien van duidelijke verklaringen van de belangrijkste psychiatrische vaktermen.In deze herziene editie is rekening gehouden met de DSM-5. De basisprincipes worden uiteengezet en daarnaast belicht ieder hoofdstuk in aparte kaders de belangrijkste wijzigigingen en discussies aangaande deze nieuwe versie van dit classificatiesysteem.Drs. Ron van Deth is psycholoog en publicist en verbonden aan het Europees Instituut voor Educatie in Driebergen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ron van Deth
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036803519
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
332

Beschrijving

'Psychiatrie,van diagnose tot behandeling' geeft een overzicht van de moderne psychiatrie in al haar facetten. Het eerste deel beschrijft de wetenschappelijke principes en methoden van de psychiatrie. Daarbij wordt op evenwichtige wijze aandacht geschonken aan de biologische, psychologische en sociale invalshoeken. In het tweede deel staan de voornaamste psychiatrische stoornissen centraal. Aan de hand van praktijkvoorbeelden komen telkens de kenmerken, de verklaring, de behandeling en het verloop van de stoornis aan bod.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die op een snelle en toegankelijke manier kennis wil maken met de moderne psychiatrie: studenten maar ook geïnteresseerde leken, mensen met psychische problemen of hun directe omgeving, en verder iedereen die beroepshalve met de wereld van de psychiatrie worden geconfronteerd. Dit kunnen hulpverleners, maatschappelijkwerkers en personeelsmanagers zijn, maar ook mensen werkzaam bij justitie en politie of in het onderwijs. Het boek is in heldere taal geschreven en voorzien van duidelijke verklaringen van de belangrijkste psychiatrische vaktermen.

In deze herziene editie is rekening gehouden met de DSM-5. De basisprincipes worden uiteengezet en daarnaast belicht ieder hoofdstuk in aparte kaders de belangrijkste wijzigigingen en discussies aangaande deze nieuwe versie van dit classificatiesysteem.

Drs. Ron van Deth is psycholoog en publicist en verbonden aan het Europees Instituut voor Educatie in Driebergen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ron van Deth
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036803519
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
332

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99