Ongehoord Het oproer kraait 4 CD'S

luisterboek

Prijs € 30,99

Uitverkocht

H. Merwe

Luisterboek | December 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

''t Oproer kraait' was de titel van een radioprogramma dat de cabaretier Jaap van de Merwe tussen 1968 en 1975 maakte voor de VARA-radio. Na intensief onderzoek in diverse archieven beschikte Van de Merwe over een unieke verzameling protestliederen uit het begin van de twintigste eeuw - de eerste jaren van de socialistische beweging - waarvan de meeste in geen decennia meer waren uitgevoerd. Ook bracht hij opstandige liederen van recenter datum bijeen, afkomstig uit alle windstreken - van Frankrijk tot Chili en van Argentinië tot Duitsland. Die schat aan materiaal vormde de basis van een uitzonderlijke radioserie, waarin het repertoire ten gehore werd gebracht door een groot aantal verschillende vocalisten: cabaretsolisten als Jenny Arean, Adèle Bloemendaal, Gerard Cox, Frits Lambrechts en Rob van de Meeberg, Herman van Veen, Robert Long, Jules de Corte, maar ook acteurs als André van den Heuvel en Henny Orri en populaire zangers en zangeressen als Conny Vandenbos en Mieke Bos. Alle nummers werden begeleid door het fameuze trio van Louis van Dijk, dat in die tijd ook met Ramses Shaffy samenwerkte. Tussen 1970 en 1972 maakte van der Merwer ook tv-shows over de geschiedenis van het rebelse lied, met hetzelfde repertoire en (grotendeels) dezelfde solisten, begeleid door een groter orkest en geregisseerd door de innovatieve Rob Touber.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. Merwe
Uitgever
TIN
ISBN
9789054445531
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

''t Oproer kraait' was de titel van een radioprogramma dat de cabaretier Jaap van de Merwe tussen 1968 en 1975 maakte voor de VARA-radio. Na intensief onderzoek in diverse archieven beschikte Van de Merwe over een unieke verzameling protestliederen uit het begin van de twintigste eeuw - de eerste jaren van de socialistische beweging - waarvan de meeste in geen decennia meer waren uitgevoerd.
Ook bracht hij opstandige liederen van recenter datum bijeen, afkomstig uit alle windstreken - van Frankrijk tot Chili en van Argentinië tot Duitsland. Die schat aan materiaal vormde de basis van een uitzonderlijke radioserie, waarin het repertoire ten gehore werd gebracht door een groot aantal verschillende vocalisten: cabaretsolisten als Jenny Arean, Adèle Bloemendaal, Gerard Cox, Frits Lambrechts en Rob van de Meeberg, Herman van Veen, Robert Long, Jules de Corte, maar ook acteurs als André van den Heuvel en Henny Orri en populaire zangers en zangeressen als Conny Vandenbos en Mieke Bos. Alle nummers werden begeleid door het fameuze trio van Louis van Dijk, dat in die tijd ook met Ramses Shaffy samenwerkte.

Tussen 1970 en 1972 maakte van der Merwer ook tv-shows over de geschiedenis van het rebelse lied, met hetzelfde repertoire en (grotendeels) dezelfde solisten, begeleid door een groter orkest en geregisseerd door de innovatieve Rob Touber.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. Merwe
Uitgever
TIN
ISBN
9789054445531
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99