Nederland onder stoom

Prijs € 9,99

Uitverkocht

Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een land onder stoomStoom. Voordat electriciteit de primaire energievoorziening werd, draaide eigenlijk heel Nederland op stoom. De treinen voor het dagelijks vervoer, de tractoren in de landbouw en de stoomwalsen om wegen aan te leggen, alles ging via deze nu ouderwetse vorm van energie. Op de film Nederland onder stoom wordt deze periode in beeld gebracht dankzij enkele historische documentaires over het begin van de twintigste eeuw.Stoomtreinen in het dagelijks levenIn de film Stoom op het spoor komen de hoogtepunten uit de geschiedenis van de stoomtrein en -tram in Nederland aan bod. Zo ziet u bijvoorbeeld de Arend en de NS 3737 bij het jubileumfeest van 150 jaar spoorwegen in Nederland in 1989. Ook het verjaarsfeest van de 50-jarige NVBS komt in beeld. U rijdt mee met een spectaculaire SSN donateursrit van Rotterdam naar Arnhem en terug en u ziet de jaarlijkse stoommanifestatie Terug naar Toen bij de VSM in Beekbergen. Ook stoomloc Bello van de stoomtram Hoorn-Medemblik en de historische Gooische tram ontbreken niet.Brandweer, landbouw en zagen; stoom was overalIn De Nationale Stoommanifestatie ziet u een impressie van het pinksterweekend van 1994. Het Spoorwegmuseum in Utrecht was dat weekend het domein van allerlei door stoom aangedreven machines. Natuurlijk de stoomlocomotieven uit het museum zelf, maar ook tientallen stoommachines, stoomtractoren, stoomwalsen en locomobielen werden in en om het museum werkend getoond. Met onder andere een stoomspuit van de Amsterdamse brandweer, een replica van de Rocket uit Engeland, een stoomdorsmachine en een door stoom aangedreven zaagmachine.De dvd Nederland onder stoom neemt u mee terug in de tijd met heel veel sissende, piepende, knarsende en fluitende stoommachines.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Just4Kids bv
ISBN
8717973750949
Bindwijze
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen

Beschrijving

Een land onder stoom
Stoom. Voordat electriciteit de primaire energievoorziening werd, draaide eigenlijk heel Nederland op stoom. De treinen voor het dagelijks vervoer, de tractoren in de landbouw en de stoomwalsen om wegen aan te leggen, alles ging via deze nu ouderwetse vorm van energie. Op de film Nederland onder stoom wordt deze periode in beeld gebracht dankzij enkele historische documentaires over het begin van de twintigste eeuw.

Stoomtreinen in het dagelijks leven
In de film Stoom op het spoor komen de hoogtepunten uit de geschiedenis van de stoomtrein en -tram in Nederland aan bod. Zo ziet u bijvoorbeeld de Arend en de NS 3737 bij het jubileumfeest van 150 jaar spoorwegen in Nederland in 1989. Ook het verjaarsfeest van de 50-jarige NVBS komt in beeld. U rijdt mee met een spectaculaire SSN donateursrit van Rotterdam naar Arnhem en terug en u ziet de jaarlijkse stoommanifestatie Terug naar Toen bij de VSM in Beekbergen. Ook stoomloc Bello van de stoomtram Hoorn-Medemblik en de historische Gooische tram ontbreken niet.

Brandweer, landbouw en zagen; stoom was overal
In De Nationale Stoommanifestatie ziet u een impressie van het pinksterweekend van 1994. Het Spoorwegmuseum in Utrecht was dat weekend het domein van allerlei door stoom aangedreven machines. Natuurlijk de stoomlocomotieven uit het museum zelf, maar ook tientallen stoommachines, stoomtractoren, stoomwalsen en locomobielen werden in en om het museum werkend getoond. Met onder andere een stoomspuit van de Amsterdamse brandweer, een replica van de Rocket uit Engeland, een stoomdorsmachine en een door stoom aangedreven zaagmachine.

De dvd Nederland onder stoom neemt u mee terug in de tijd met heel veel sissende, piepende, knarsende en fluitende stoommachines.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Just4Kids bv
ISBN
8717973750949
Bindwijze
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99