Marsbataljon

Prijs € 21,99

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Sven Hassel

Paperback | Juli 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De oorlogsromans van Sven Hassel staan bekend om hun beeldende en realistische beschrijvingen van oorlogsgeweld. Nu in nieuwe editie: compleet en ongecensureerd. In Marsbataljon vertelt Sven Hassel het schrijnende verhaal van de soldaten die streden in Hitlers zoveelste Russische offensief. Met de moed der wanhoop strijden ze tegen een onverslaanbare vijand. Met name de mannen in de strafbataljons komen terecht in een waar inferno. Zij worden door de Duitse legerleiding beschouwd als niets meer dan kanonnenvlees. Hiermee zijn de levens van de soldaten bij voorbaat al waardeloos. Omdat deze mannen worden behandeld en sterven als beesten, gaan ze zich ook gedragen als beesten. Niet alleen een wrede vijand wordt bevochten, maar ook binnen de eigen gelederen wordt gevochten, gestolen en bedrogen. Bestsellerauteur Sven Hassel verwerkte zijn eigen gruwelijke oorlogservaringen in Marsbataljon. Zijn keiharde oorlogsromans waarin de cynische waarheid nergens wordt verbloemd werden door de kritiek unaniem geprezen. Hassels werk werd in meer dan 15 talen vertaald. Reacties uit de pers: 'Een buitengewoon authentieke oorlogsroman' - Süddeutsche Zeitung 'Sven Hassel is een briljant verhalenverteller'-Washington Post 'Voor de vele liefhebbers van het genre zeer aanbevolen' -Le Monde De Deen Sven Hassel (1917 - 2012) meldde zich kort voor de Tweede Wereldoorlog bij de Duitse Wehrmacht. Hij vocht aan alle fronten (behalve die van Noord Afrika) en raakte acht keer gewond. Het einde van de oorlog maakte hij mee als Russisch krijgsgevangene. Van Hassels boeken werden wereldwijd ruim 52 miljoen exemplaren verkocht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sven Hassel
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089754127
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

De oorlogsromans van Sven Hassel staan bekend om hun beeldende en realistische beschrijvingen van oorlogsgeweld. Nu in nieuwe editie: compleet en ongecensureerd.

In Marsbataljon vertelt Sven Hassel het schrijnende verhaal van de soldaten die streden in Hitlers zoveelste Russische offensief. Met de moed der wanhoop strijden ze tegen een onverslaanbare vijand. Met name de mannen in de strafbataljons komen terecht in een waar inferno. Zij worden door de Duitse legerleiding beschouwd als niets meer dan kanonnenvlees.

Hiermee zijn de levens van de soldaten bij voorbaat al waardeloos. Omdat deze mannen worden behandeld en sterven als beesten, gaan ze zich ook gedragen als beesten. Niet alleen een wrede vijand wordt bevochten, maar ook binnen de eigen gelederen wordt gevochten, gestolen en bedrogen.

Bestsellerauteur Sven Hassel verwerkte zijn eigen gruwelijke oorlogservaringen in Marsbataljon. Zijn keiharde oorlogsromans waarin de cynische waarheid nergens wordt verbloemd werden door de kritiek unaniem geprezen. Hassels werk werd in meer dan 15 talen vertaald.

Reacties uit de pers:

'Een buitengewoon authentieke oorlogsroman'
- Süddeutsche Zeitung

'Sven Hassel is een briljant verhalenverteller'
-Washington Post

'Voor de vele liefhebbers van het genre zeer aanbevolen'
-Le Monde

De Deen Sven Hassel (1917 - 2012) meldde zich kort voor de Tweede Wereldoorlog bij de Duitse Wehrmacht. Hij vocht aan alle fronten (behalve die van Noord Afrika) en raakte acht keer gewond. Het einde van de oorlog maakte hij mee als Russisch krijgsgevangene. Van Hassels boeken werden wereldwijd ruim 52 miljoen exemplaren verkocht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sven Hassel
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089754127
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99