Luc Deleu, Orban Space

the Work and Practice of Luc Deleu - T.O.P. Office

Prijs € 27,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Wouter Davidts, Guy Châtel, Stefaan Vervoort

Paperback | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als visionair architect, 'orbanist' (wereldbouwkundige), als kunstenaar die een architectonisch instrumentarium hanteert, als oorspronkelijk denker over openbare ruimte - in al deze hoedanigheden raakt en inspireert Luc Deleu (Duffel, B, 1944) onderwerpen en thema's die een grote hedendaagse relevantie bezitten. Sinds Deleu in 1970 T.O.P. (Turn On Planning) office oprichtte, creëerde hij de uitvalsbasis voor het zoeken naar een andere, vaak globale stedenbouw (orbanism), een die kritisch, sociologisch en ecologisch zou zijn. Hij formuleerde onder andere ideeën over openbaarheid, visies op voedselproductie in stedelijke agglomeraties, een pleidooi voor het meervoudig gebruik van de stad en voor individuele organisatie van de woonruimte ('Upcycling'), plannen voor de afschaffing van verkeersreglementen en dierentuinen,het ombouwen van openbare monumenten tot sociale woningen, het installeren van groentebakken in plaats van bloembakken, het beschermen van onkruid, ... Orban Space exploreert en analyseert Deleu's werk door een topografie van zeven termen, die elk worden uitgewerkt door een tekst- en een visueel essay. IMITATION - John Macarthur - Marjolijn Dijkman ARCHITECTURE - Maarten Delbeke - UP (Koenraad Dedobbeleer & Kris Kimpe) SCULPTURE - Stefaan Vervoort - Manfred Pernice MOBILITY - Felicity D. Scott - Luc Deleu SCALE - Wouter Davidts - Kersten Geers DEPICTION - Teresa Stoppani - Metahaven MANIFESTO - Guy Châtel - Aglaia Konrad Daarnaast bevat het boek een 'autobiografie' van T.O.P. office, een interview over toekomstperspectieven van Hans De Wolf en Wouter Davidts met Isabelle De Smet en Steven Van den Bergh -mede- werkers sinds 1997- en een uitgebreid geïllustreerd overzicht van 'Works Exhibitions Writings'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wouter Davidts, Guy Châtel, Stefaan Vervoort
Uitgever
Valiz
ISBN
9789078088608
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
384

Beschrijving

Als visionair architect, 'orbanist' (wereldbouwkundige), als kunstenaar die een architectonisch instrumentarium hanteert, als oorspronkelijk denker over openbare ruimte - in al deze hoedanigheden raakt en inspireert Luc Deleu (Duffel, B, 1944) onderwerpen en thema's die een grote hedendaagse relevantie bezitten.

Sinds Deleu in 1970 T.O.P. (Turn On Planning) office oprichtte, creëerde hij de uitvalsbasis voor het zoeken naar een andere, vaak globale stedenbouw (orbanism), een die kritisch, sociologisch en ecologisch zou zijn. Hij formuleerde onder andere ideeën over openbaarheid, visies op voedselproductie in stedelijke agglomeraties, een pleidooi voor het meervoudig gebruik van de stad en voor individuele organisatie van de woonruimte ('Upcycling'), plannen voor de afschaffing van verkeersreglementen en dierentuinen,het ombouwen van openbare monumenten tot sociale woningen, het installeren van groentebakken in plaats van bloembakken, het beschermen van onkruid, ...
Orban Space exploreert en analyseert Deleu's werk door een topografie van zeven termen, die elk worden uitgewerkt door een tekst- en een visueel essay.

IMITATION - John Macarthur - Marjolijn Dijkman
ARCHITECTURE - Maarten Delbeke - UP (Koenraad Dedobbeleer & Kris Kimpe)
SCULPTURE - Stefaan Vervoort - Manfred Pernice
MOBILITY - Felicity D. Scott - Luc Deleu
SCALE - Wouter Davidts - Kersten Geers
DEPICTION - Teresa Stoppani - Metahaven
MANIFESTO - Guy Châtel - Aglaia Konrad

Daarnaast bevat het boek een 'autobiografie' van T.O.P. office, een interview over toekomstperspectieven van Hans De Wolf en Wouter Davidts met Isabelle De Smet en Steven Van den Bergh -mede-
werkers sinds 1997- en een uitgebreid geïllustreerd overzicht van 'Works Exhibitions Writings'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wouter Davidts, Guy Châtel, Stefaan Vervoort
Uitgever
Valiz
ISBN
9789078088608
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
384

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 20,99
  • 22,50
  • 15,00
  • 23,95
  • 22,99
  • 15,00
  • 34,95
  • 12,50
  • 22,50