Lopen in het spoor van de Boeddha

Prijs € 43,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Maarten Olthof

Paperback | September 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De oudste pelgrimsroute in Azië, het levenspad van de Boeddha, is tussen 400 en 700 na Christus door twee Chinese monniken beschreven. Maarten Olthof reconstrueerde het pad, in vergetelheid geraakt sinds 1200, en liep als pelgrim de duizend kilometer door India en Nepal. De Boeddha gaf op zijn sterfbed de raad de plaatsen Lumbini, Bodhgaya, Sarnath en Kushinagar te bezoeken. Miljoenen gaven hieraan gehoor, totdat het boeddhisme goeddeels uit India verdween. Langs dit herontdekte pad neemt SNP-reisleider Maarten Olthof de lezer in woord en beeld mee naar het land van de Boeddha. Zijn voettocht confronteert hem met beslissende momenten in zijn eigen leven. Hij ontdekt dat ons leven in essentie niet verschilt van dat van Siddhartha, de Boeddha-in-wording, en dat de vier pelgrimsoorden symbool staan voor wezenlijke levensfasen die ieder van ons doormaakt. Als bioloog trekt Olthof parallellen tussen het boeddhisme en ecologische inzichten. Een inspirerend relaas waarin cultuurgeschiedenis en de filosofie van de Boeddha elkaar afwisselen, vol rake observaties en avontuurlijke reiservaringen, die nu eens amuseren, dan weer ontroeren. Maarten Olthof (1956), ecoloog en leerling van Nico Tydeman, ontwikkelt en begeleidt al twintig jaar reizen langs Aziatische kloosters en boeddhistische pelgrimstochten, o.a. voor reisorganisatie SNP. Via Stichting Vajra doet hij ontwikkelingswerk en geeft hij regelmatig lezingen. Zie ook www.vajra.nl. Met een voorwoord van Nico Tydeman, de bekendste zenleraar van Nederland

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Maarten Olthof
Uitgever
Ten Have
ISBN
9789025959272
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
480

Beschrijving

De oudste pelgrimsroute in Azië, het levenspad van de Boeddha, is tussen 400 en 700 na Christus door twee Chinese monniken beschreven. Maarten Olthof reconstrueerde het pad, in vergetelheid geraakt sinds 1200, en liep als pelgrim de duizend kilometer door India en Nepal.

De Boeddha gaf op zijn sterfbed de raad de plaatsen Lumbini, Bodhgaya, Sarnath en Kushinagar te bezoeken. Miljoenen gaven hieraan gehoor, totdat het boeddhisme goeddeels uit India verdween. Langs dit herontdekte pad neemt SNP-reisleider Maarten Olthof de lezer in woord en beeld mee naar het land van de Boeddha. Zijn voettocht confronteert hem met beslissende momenten in zijn eigen leven. Hij ontdekt dat ons leven in essentie niet verschilt van dat van Siddhartha, de Boeddha-in-wording, en dat de vier pelgrimsoorden symbool staan voor wezenlijke levensfasen die ieder van ons doormaakt. Als bioloog trekt Olthof parallellen tussen het boeddhisme en ecologische inzichten.

Een inspirerend relaas waarin cultuurgeschiedenis en de filosofie van de Boeddha elkaar afwisselen, vol rake observaties en avontuurlijke reiservaringen, die nu eens amuseren, dan weer ontroeren.

Maarten Olthof (1956), ecoloog en leerling van Nico Tydeman, ontwikkelt en begeleidt al twintig jaar reizen langs Aziatische kloosters en boeddhistische pelgrimstochten, o.a. voor reisorganisatie SNP. Via Stichting Vajra doet hij ontwikkelingswerk en geeft hij regelmatig lezingen. Zie ook www.vajra.nl.

Met een voorwoord van Nico Tydeman, de bekendste zenleraar van Nederland

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Maarten Olthof
Uitgever
Ten Have
ISBN
9789025959272
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
480

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99