Loire valley

Loire, Brenne and Sologne

Prijs € 26,95

Uitverkocht

Dirk Hilbers, Tony Williams

Paperback | Januari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Loirevallei, op slechts zes uur rijden van Nederland, is een paradijs voor avontuurlijke wandelaars. Het gebied staat bekend om zijn wijnen en kastelen, maar minstens zo bijzonder is het voor natuurliefhebbers. De majestueuze rivier met zijn afwisselende oevers, talloze meren met een rijk vogelleven, bloemrijke hooilanden, uitgestrekte bossen en droge heide: de Loirevallei biedt voor elk wat wils. De natuurgids Loire Valley maakt deze rijkdom toegankelijk voor de avontuurlijke natuurliefhebber. Het is een Engelstalige gids in de geliefde serie Crossbill Guides. Deze gidsen beschrijven de meest bijzondere natuurgebieden van Europa. Ze combineren natuur- en landschapsinformatie met actuele en praktische toeristische informatie en observatietips. De Loire-gids beschrijft voor een breed publiek wat dit gebied nu zo bijzonder maakt. De visarenden van het Forêt d’Orléans, de moerasschildpadden van La Brenne en de orchideeën van Sologne. De gevarieerde geologie, die zich vertaalt in een landschap dat nergens verveelt. Maar natuurlijk ook de rijke cultuurhistorie, die het gebied een sprookjesachtige charme geeft. Het boek biedt een smakelijke mix van inspirerende teksten en oogstrelende foto’s, gecombineerd met kaartjes en tekstboxen met interessante highlights. Het bestaat uit drie delen: landschap, flora en fauna, en praktische toeristische informatie. Aan de hand van 19 concrete tochten neemt de auteurs de lezer mee naar de meest bijzondere gebieden: te voet, per fiets of met de auto. Zij geven daarbij talloze observatietips. Zo blijft het niet alleen bij lezen, maar kan de gebruiker het gebied en al zijn bijzonderheden ook zelf beleven. (Engelstalig)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dirk Hilbers, Tony Williams
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050113540
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

De Loirevallei, op slechts zes uur rijden van Nederland, is een paradijs voor avontuurlijke wandelaars. Het gebied staat bekend om zijn wijnen en kastelen, maar minstens zo bijzonder is het voor natuurliefhebbers. De majestueuze rivier met zijn afwisselende oevers, talloze meren met een rijk vogelleven, bloemrijke hooilanden, uitgestrekte bossen en droge heide: de Loirevallei biedt voor elk wat wils.

De natuurgids Loire Valley maakt deze rijkdom toegankelijk voor de avontuurlijke natuurliefhebber. Het is een Engelstalige gids in de geliefde serie Crossbill Guides. Deze gidsen beschrijven de meest bijzondere natuurgebieden van Europa. Ze combineren natuur- en landschapsinformatie met actuele en praktische toeristische informatie en observatietips.

De Loire-gids beschrijft voor een breed publiek wat dit gebied nu zo bijzonder maakt. De visarenden van het Forêt d’Orléans, de moerasschildpadden van La Brenne en de orchideeën van Sologne. De gevarieerde geologie, die zich vertaalt in een landschap dat nergens verveelt. Maar natuurlijk ook de rijke cultuurhistorie, die het gebied een sprookjesachtige charme geeft.

Het boek biedt een smakelijke mix van inspirerende teksten en oogstrelende foto’s, gecombineerd met kaartjes en tekstboxen met interessante highlights. Het bestaat uit drie delen: landschap, flora en fauna, en praktische toeristische informatie. Aan de hand van 19 concrete tochten neemt de auteurs de lezer mee naar de meest bijzondere gebieden: te voet, per fiets of met de auto. Zij geven daarbij talloze observatietips. Zo blijft het niet alleen bij lezen, maar kan de gebruiker het gebied en al zijn bijzonderheden ook zelf beleven.
(Engelstalig)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dirk Hilbers, Tony Williams
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050113540
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
208

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99