Logisch denken

Prijs € 17,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

E.R. Emmet

Paperback | September 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Logica is als studievak zowel onmisbaar als onbemind. Eigenlijk zou geen enkele intellectueel gevormde het kunnen stellen buiten althans een elementair inzicht in de methode zuiver redeneren die voorheen geen student bespaard bleef. Maar een bijna traditioneel geworden afkeer, een voorstelling van onverteerbaar droge leerboeken der logica formalis houdt vrijwel iedereen van een ernstige bemoeiing ermee af. Dit is jammer, want het is inderdaad niet ongewoon dat men zelfs universitair afgestudeerden in het gesprek en de discussie zeer onlogische opmerkingen hoort maken waarvan zij zich in het geheel niet bewust zijn. De Engelse schrijver Emmet heeft deze trieste omstandigheid in eigen omgeving gesignaleerd en heeft willen 'voorzien in deze leemte'. Hij heeft een elementaire logica ontworpen die werkelijk niets meer heeft van de dorre handboeken. In een boeiend betoog, aan de hand van levendige voorbeelden, weet hij de begrippen en methoden van het logisch denken uiteen te zetten en de vaak begane denkfouten aan te wijzen. Ook van de moderne symbolische logica of logistiek geeft de auteur een globale indruk. Na elk hoofdstuk zet hij de lezer zelf aan het werk met een aantal opgaven, waarop de sleutel aan het einde van het boek te vinden is. Met volledig recht kan men beweren, dat in dit boek 'het nuttige met het aangename verenigd is'. Wie dit beknopte werk rustig heeft doorgenomen en zijn kracht op de opgaven heeft beproefd, heeft op een plezierige wijze een zeer nuttig inzicht verworven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E.R. Emmet
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789031501403
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Logica is als studievak zowel onmisbaar als onbemind. Eigenlijk zou geen enkele intellectueel gevormde het kunnen stellen buiten althans een elementair inzicht in de methode zuiver redeneren die voorheen geen student bespaard bleef. Maar een bijna traditioneel geworden afkeer, een voorstelling van onverteerbaar droge leerboeken der logica formalis houdt vrijwel iedereen van een ernstige bemoeiing ermee af. Dit is jammer, want het is inderdaad niet ongewoon dat men zelfs universitair afgestudeerden in het gesprek en de discussie zeer onlogische opmerkingen hoort maken waarvan zij zich in het geheel niet bewust zijn.
De Engelse schrijver Emmet heeft deze trieste omstandigheid in eigen omgeving gesignaleerd en heeft willen 'voorzien in deze leemte'. Hij heeft een elementaire logica ontworpen die werkelijk niets meer heeft van de dorre handboeken. In een boeiend betoog, aan de hand van levendige voorbeelden, weet hij de begrippen en methoden van het logisch denken uiteen te zetten en de vaak begane denkfouten aan te wijzen. Ook van de moderne symbolische logica of logistiek geeft de auteur een globale indruk. Na elk hoofdstuk zet hij de lezer zelf aan het werk met een aantal opgaven, waarop de sleutel aan het einde van het boek te vinden is. Met volledig recht kan men beweren, dat in dit boek 'het nuttige met het aangename verenigd is'. Wie dit beknopte werk rustig heeft doorgenomen en zijn kracht op de opgaven heeft beproefd, heeft op een plezierige wijze een zeer nuttig inzicht verworven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E.R. Emmet
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789031501403
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99