Loek over Noord-Holland, het boek

Musical van Water en Land

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Loek Duinmeyer

Paperback | September 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het verhaal neemt u mee met de overijverige liedjesschrijver Loek en het zangkoor 'De Nieuwe Tijd' in hun strijd om de eerste prijs in een liedjeswedstrijd en de opvoering van hun musical over het leven in het Land van Leeghwater. Ook wordt er gezocht naar een Romeinse munt met het teken van Justerland erop. Loek heeft deze munt ooit gevonden toen hij elf jaar oud was in een onderaardse hut die hij met zijn vrienden had uitgegraven van een vossenhol in een strandwal in het Heiloöer bos. De munt is met het instorten van de strandwal echter achtergebleven in het zand. Vijftig jaar later gaat hij weer op zoek. De zoektocht brengt herinneringen naar boven uit zijn jeugd en geeft de geschiedenis weer van Noord-Holland en zijn strijd tegen het water. Een strijd van dammen, dijken, molens, water en land, waarin Leeghwater zo'n grote rol heeft gespeeld. Deze strijd wordt als een rode draad in het verhaal weergegeven door de 'Geest van de tijd' die rare sprongen maakt door het leven van gewone en markante mensen die zichzelf ongemerkt belangrijk maakten in de omgeving waarin zij leefden in de geschiedenis van Alkmaar en het Land van Leeghwater.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Loek Duinmeyer
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087596910
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
287

Beschrijving

Het verhaal neemt u mee met de overijverige liedjesschrijver Loek en het zangkoor 'De Nieuwe Tijd' in hun strijd om de eerste prijs in een liedjeswedstrijd en de opvoering van hun musical over het leven in het Land van Leeghwater.
Ook wordt er gezocht naar een Romeinse munt met het teken van Justerland erop. Loek heeft deze munt ooit gevonden toen hij elf jaar oud was in een onderaardse hut die hij met zijn vrienden had uitgegraven van een vossenhol in een strandwal in het Heiloöer bos. De munt is met het instorten van de strandwal echter achtergebleven in het zand. Vijftig jaar later gaat hij weer op zoek.


De zoektocht brengt herinneringen naar boven uit zijn jeugd en geeft de geschiedenis weer van Noord-Holland en zijn strijd tegen het water. Een strijd van dammen, dijken, molens, water en land, waarin Leeghwater zo'n grote rol heeft gespeeld. Deze strijd wordt als een rode draad in het verhaal weergegeven door de 'Geest van de tijd' die rare sprongen maakt door het leven van gewone en markante mensen die zichzelf ongemerkt belangrijk maakten in de omgeving waarin zij leefden in de geschiedenis van Alkmaar en het Land van Leeghwater.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Loek Duinmeyer
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087596910
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
287

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99