Onfatsoenlijke herinneringen

Prijs € 27,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

W. Kayzer

Paperback | Oktober 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

WIM KAYZER (1946) is journalist en schrijver. Hij maakte voor de V P R O vele spraakmakende televisieseries. Voorjaar 2005 verscheen zijn roman De waarnemer, waarvan inmiddels ruim vier drukken zijn verschenen.Een Nederlandse verslaggever gaat naar M nchen, waar hij een ontmoeting zal hebben met de voormalige SS-Scharf hrer Friedl er, die in de concentratiekampen Dachau en Ravensbr ck ontelbare mensen ombracht.Dit boek is het minutieuze verslag van zijn tocht en van de onvoorziene dilemma’s waarmee de schrijver een halve eeuw na de holocaust wordt geconfronteerd. Dilemma’s waarvan hij meende dat ze alleen in het verleden van anderen bestonden.Brieffragmenten, gesprekken met overlevenden uit de vernietigingskampen., beschouwingen en herinneringen, doorweven de surrealistische gebeurtenissen in M nchen.‘Onfatsoenlijke herinneringen is een indringende en indrukwekkende montage. Kayzer toont ons het snijpunt van het verschrikkelijke en het absurde: de co rdinaten van de holocaust.’- Vrij NederlandMaar Onfatsoenlijke herinneringen is meer dan een indrukwekkende vertelling over de verdwazing van een volk en de daarop volgende wereldoorlog en holocaust. Het is veel meer dan geschiedenis.De wankele staat van de wereld nu, de snel oplopende internationale ontreddering, de ontoereikendheid van het menselijk denken en handelen in crisissituaties, ze werpen in dit boek hun schaduw vooruit. Geschreven in 1988, heeft het niets van zijn onrustbarendheid verloren.De pers schreef over De waarnemer:‘D ensatie van de schrijvende Nederlanden (...) hier denk je aan Proust of Flaubert of Tolsjoi. Dit is schrijven zoals het hoort.’ - Humo‘Wie de confrontatie met dit boek eenmaal aangegaan is, komt er niet onbewogen uit... Een verpletterende roman.’ - De Morgen

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
W. Kayzer
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789050187985
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
508

Beschrijving

WIM KAYZER (1946) is journalist en schrijver. Hij maakte voor de V P R O vele spraakmakende televisieseries. Voorjaar 2005 verscheen zijn roman De waarnemer, waarvan inmiddels ruim vier drukken zijn verschenen.
Een Nederlandse verslaggever gaat naar M nchen, waar hij een ontmoeting zal hebben met de voormalige SS-Scharf hrer Friedl er, die in de concentratiekampen Dachau en Ravensbr ck ontelbare mensen ombracht.
Dit boek is het minutieuze verslag van zijn tocht en van de onvoorziene dilemma’s waarmee de schrijver een halve eeuw na de holocaust wordt geconfronteerd. Dilemma’s waarvan hij meende dat ze alleen in het verleden van anderen bestonden.
Brieffragmenten, gesprekken met overlevenden uit de vernietigingskampen., beschouwingen en herinneringen, doorweven de surrealistische gebeurtenissen in M nchen.
‘Onfatsoenlijke herinneringen is een indringende en indrukwekkende montage. Kayzer toont ons het snijpunt van het verschrikkelijke en het absurde: de co rdinaten van de holocaust.’- Vrij Nederland
Maar Onfatsoenlijke herinneringen is meer dan een indrukwekkende vertelling over de verdwazing van een volk en de daarop volgende wereldoorlog en holocaust. Het is veel meer dan geschiedenis.
De wankele staat van de wereld nu, de snel oplopende internationale ontreddering, de ontoereikendheid van het menselijk denken en handelen in crisissituaties, ze werpen in dit boek hun schaduw vooruit. Geschreven in 1988, heeft het niets van zijn onrustbarendheid verloren.
De pers schreef over De waarnemer:
‘D ensatie van de schrijvende Nederlanden (...) hier denk je aan Proust of Flaubert of Tolsjoi. Dit is schrijven zoals het hoort.’ - Humo
‘Wie de confrontatie met dit boek eenmaal aangegaan is, komt er niet onbewogen uit... Een verpletterende roman.’ - De Morgen

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
W. Kayzer
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789050187985
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
508

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99